AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Iskembenin cabuk pismesi icin ne yapmak lazim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

İşkembenin çabuk pişmesi için ne yapmak lazım?​

1-2 Kg. işkembe haşlamanın en kestirme yolu ise; işkembeyi ocak üzerinde, düdüklü tencerede haşlamaktır. İyi bir düdüklü tencere işkembeyi orta ateşte 40 ila 45 dakika arasında haşlar. İşkembeyi sakatatçıdan almışsanız, düdüklü tencerede orta ateşte 40 dakikada haşlarsınız.

İşkembe temizlemek için ne yapmalı?​

Tertemiz ve Bembeyaz Olsun: Evde Adım Adım İşkembe Nasıl Kolayca Temizlenir?
- 1. adım: İşkembeyi soğuk suyla 5-6 kez yıkayarak işe başlayın.
- 2. adım: Kaya tuzuyla arkalı önlü her yerini güzelce ovun.
- 3. adım: İşkembenin üzerindeki kirlerden kurtulmak için bir bıçak ya da diş fırçasından destek alın.
İşkembe Haşlanırken içine ne konur?
İşkembe nasıl haşlanır: Ön haşlaması yapılan işkembe, düdüklü tencereye konur. Kokusunu en aza indirmek için; üzerine bir iki diş sarımsak, kabuğu ile birlikte yarım limon ve yarım çorba kaşığı tuz ve üzerini kapatacak miktarda su konur. Düdüklü kapatılır ve 40 dakika süre ile haşlanır.
Dana işkembe terbiyesi nasıl yapılır?
Çorbanın terbiyesini hazırlamak için; 4 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 adet yumurta sarısı ve yarım limon suyunu ayr bir kapta çırpın. Terbiye karışımını kaynamakta olan haşlama suyu ile ılıştırdıktan sonra çorba tenceresine azar azar ekleyin ve hızlıca karıştırın.

Sirke ile işkembe nasıl temizlenir?​

– Temizlenmiş olan işkembe, kaya tuzuyla ovalanmalı ve sirke ile durulanmalıdır. – İşkembede bulunan bütün pislikler gidene dek sirke ve kaya tuzu uygulaması yenilenmelidir. – İşkembe yüzeyinin kesin bıçak yardımıyla ayırılmasından sonra kalan bölümü bol su ile yıkamak gereklidir.

Işkembe çorbası pişirirken kokmaması için ne yapılır?​

Doğradığımız işkembeyi yarım saat sirkeli suda bekletiyoruz daha sonra tekrar yıkayıp bir gece boyunca yoğurtla dinlendiriyoruz bu tekniği yaptığımızda işkembe pişerken kokmuyor. Yoğurtla dinlendirdiğimiz işkembeyi pişirmeden önce tekrar yıkıyoruz ama tamamen arınmasına gerek yok.
Lokanta usulü terbiyeli işkembe çorbası nasıl yapılır?
Genişce bir kaseye unu, yoğurdu, yumurta sarısını, limon suyunu ve sirkeyi koyalım. Çırpma teliyle topaklanmayacak şekilde iyice karıştıralım. Kaynayan çorbamızın suyundan 1-2 kepce kadar terbiyemize ekleyip tekrar karıştıralım. Kaynayan çorbaya ilave edelim.
İşkembe çorbasının sosu nasıl olur?
Çorbanın içerisine önce işkembeyi ardından limonlu yumurta karışımını karıştıra karıştıra ekleyelim ve kaynamaya bırakalım. Son olarak üzerine dökeceğimiz sos için sirkenin içerisine sarımsakları küçük küçük doğrayalım ve ayrı bir yerde de yağ eritip pul biberi kavuralım. Çorbanın üzerine dökelim. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst