İşkembeli Nohut

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
İşkembeli Nohut Tarifi İçin Malzemeler
500 gram işkembe
1.5 bardak haşlanmış nohut (dipfrizeden kullandım)
1 büyük boy kuru soğan
Çay kaşığı ucu ile kimyon
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ
1 kaşık zeytinyağ
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı kadar domates rendesi

İşkembeli Nohut Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Haşlanmış nohutunuz yok ise bir gece önceden ıslatıp, yıkayarak haşlayın. Suyunu süzün.
Ben bu kez dolaptan kullandım.
İşkembeyi bol sıcak suda yıkayıp çok az sirkede beklettikten sonra düdüklü tencerede en az 25 dk. haşladım.
Haşlanmış olan işkembeyi küçük kareler halinde kestim.
Tencereye sıvı yağ koyup, ince doğranmış soğanları kavuruyoruz.
Üzerine salça ilave ediyoruz. Güzelce kaşıkla çevirerek kimyon ve karabiberini ekliyoruz.
Üzerine domates rendesini ekleyip işkembeleri ilave ediyoruz. Bu aşamada daha lezzetli olması için 1 kaşık tereyağ güzel oluyor.
Üzerine işkembe suyundan 2 bardak + 1 bardak sıcak su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynayınca haşlanmış nohut ve tuzunu ekleyip yemeği orta ateşte pişmeye bırakıyoruz. Herkese afiyet olsun sağlıklı günler.
İşkembeli Nohut Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst