SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
İşkembe Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 kg dana işkembe (ben kasaptan hazır aldım)
Terbiye için;
Yarım limon suyu
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
Tuz
Servis için;
5-6 diş ezilmiş sarımsak
Pul biber
Sirke
İşkembe Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle doğranmış hazır aldığım işkembeyi yarım saat sirkeli suda beklettim. Yıkadım süzgeçten geçirdim.
Düdüklü tencereye aldım üzerine geçene kadar bir buçuk lt su ekledim. 1 saat pişirdim .
Bir kâsede yarım limon suyu, yumurta sarısı ve unu bir bardak su ile açtım pişmiş olan işkembenin suyundan bir kepçe ek ederek tencereye yavaş yavaş ekledim.
Bu ortada ocak kısıkta çorba kaynar vaziyette tuzunu da ek ettikten sonra servis tabağına aldım.
Sarımsak, sirke ve pul biber eşliğinde servise sundum ️
İşkembe Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg dana işkembe (ben kasaptan hazır aldım)
Terbiye için;
Yarım limon suyu
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
Tuz
Servis için;
5-6 diş ezilmiş sarımsak
Pul biber
Sirke
İşkembe Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle doğranmış hazır aldığım işkembeyi yarım saat sirkeli suda beklettim. Yıkadım süzgeçten geçirdim.
Düdüklü tencereye aldım üzerine geçene kadar bir buçuk lt su ekledim. 1 saat pişirdim .
Bir kâsede yarım limon suyu, yumurta sarısı ve unu bir bardak su ile açtım pişmiş olan işkembenin suyundan bir kepçe ek ederek tencereye yavaş yavaş ekledim.
Bu ortada ocak kısıkta çorba kaynar vaziyette tuzunu da ek ettikten sonra servis tabağına aldım.
Sarımsak, sirke ve pul biber eşliğinde servise sundum ️
İşkembe Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı