AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Isitme cihazi raporsuz alinir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.493
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

İşitme cihazı raporsuz alınır mı?​

İşitme cihazı bedeline SGK tarafından katkıda bulunulması için; Kurumla sözleşmeli resmi sağlık kurumlarınca (Devlet veya SGK anlaşmalı Vakıf Üniversitesi Hastaneleri) en az 1 (bir) Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzman hekiminin yer aldığı Sağlık Kurulu Raporu’nun düzenlenmiş olması gerekmektedir.

İşitme cihazı takan engelli raporu alabilir mi?​

İşitme cihazı takan engelli raporu alabilir mi?
İşitme kaybı çok ileri olan, işitme cihazı veya diğer seçenekler ile de zor duyan kişilere işitme engeli raporu verilmekte. İşitme engeli raporu için bir devlet hastanesi ya da eğitim araştırma hastanesinde işitme testleri yapılır ve çıkan sonuç Balthazard Ölçeği ile değerlendirilerek bir engel yüzdesi belirlenir.

Doktora gitmeden işitme cihazı alınır mı?​

İşitme cihazı temin edebilmek için ilk yapmanız gereken bir kulak burun boğaz doktoruna gitmek olacaktır. Ancak önceden bir cihaz sahibi iseniz ya da kullanmaya devam ediyorsanız doktora gitmenize gerek kalmadan işitme merkezine başvurarak bir cihaz temin edebilirsiniz.

İşitme cihazı pilli mi şarjlı mı?​

İşitme cihazı pilli mi şarjlı mı?
İşitme cihazlarının tam dolu pille saklanması, pilin şarjlı durumda kalabilmesini sağlayacaktır. Ancak, pillerin her 6 ayda bir tamamen şarj edilmesi gerekir. İşitme cihazlarınızı 6 ay boyunca şarj etmezseniz, şarj edilebilir pillerin değiştirilmesi gerekecektir.
İşitme yüzde kaç engelli?​
Yani sadece tek kulak için işitme kaybına sahipseniz alacağınız engel oranı %12 dir. 60 Yaşın üzerinde olan kişiler sağlık raporlarına %10 engel puanı eklenmektedir ve bu durum onlar için %22 ye çıkmaktadır.

Internetten işitme cihazı alınır mı?​

Internetten işitme cihazı alınır mı?
Bireyler işitme cihazı alabilecekleri merkezlerin adres ve telefon bilgilerine il sağlık müdürlüklerinin web sitelerinden alabileceği gibi, sağlık bakanlığından ruhsatlı herhangi bir işitme merkezinden temin edebilmektedir.

İşitme cihazı için hangi doktor?​

İşitme kaybı olan kişinin kaybına uygun olan işitme cihazı kullanması gerekmektedir. Kulak burun boğaz hekimi tarafından otolojik muayenesi yapılan hasta işitme testleri yapılmak üzere odyolog/odyometrist/odyoloji uzmanına yönlendirilir.

İşitme cihazı pili SGK karşılıyor mu?​

İşitme cihazı pili SGK karşılıyor mu?
İşitme Cihazı Pili SGK Ödemesi Ne Kadardır? SGK’nın sisteminde kayıtlı her bir işitme cihazı için işitme cihazı pili SGK ödemesi 236 TL’ dir. İşitme cihazı pili SGK ödemesi yıllık olup, katılım payından muaftır.
 
İşitme cihazı raporsuz alınır mı?

İşitme cihazı bedeline SGK tarafından katkıda bulunulması için, Kurumla sözleşmeli resmi sağlık kurumlarında (Devlet veya SGK anlaşmalı Vakıf Üniversitesi Hastaneleri) en az 1 (bir) Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzman hekiminin yer aldığı Sağlık Kurulu Raporu’nun düzenlenmiş olması gerekmektedir. Yani işitme cihazı için SGK katkısı alabilmek için mutlaka Sağlık Kurulu Raporu gerekmektedir.

İşitme cihazı takan engelli raporu alabilir mi?

İşitme kaybı çok ileri olan, işitme cihazı veya diğer seçenekler ile de zor duyan kişilere işitme engeli raporu verilmektedir. İşitme engeli raporu için bir devlet hastanesi ya da eğitim araştırma hastanesinde işitme testleri yapılır ve çıkan sonuç Balthazard Ölçeği ile değerlendirilerek bir engel yüzdesi belirlenmektedir.

Doktora gitmeden işitme cihazı alınır mı?

İşitme cihazı temin edebilmek için ilk yapmanız gereken bir kulak burun boğaz doktoruna gitmek olacaktır. Yani doktora gitmeden işitme cihazı almanız mümkün değildir. Eğer daha önce cihaz kullanıyorsanız ve doktor tarafından önerilen cihaz modelini biliyorsanız, doktora gitmeden işitme merkezlerine başvurarak cihaz temin edebilirsiniz.

İşitme cihazı pilli mi şarjlı mı?

İşitme cihazları genellikle pilli olarak kullanılmaktadır. Ancak günümüzde şarj edilebilir işitme cihazı modelleri de mevcuttur. İşitme cihazlarının pil ile mi yoksa şarj ile mi çalıştığı cihaz modeline bağlıdır. Pil ile çalışan cihazlarda pilin belirli aralıklarla değiştirilmesi gerekebilirken, şarj edilebilir cihazlarda ise pilin yerine şarj edilmesi gerekmektedir.

İşitme yüzde kaç engelli?

İşitme kaybına göre engel oranı değişiklik göstermektedir. Örneğin, yalnızca tek kulak için işitme kaybınız varsa alacağınız engel oranı %12 olabilir. 60 yaşın üzerindekiler ise sağlık raporlarına %10 engel puanı eklenmektedir ve bu durumda oranları %22'ye ulaşabilir.

Internetten işitme cihazı alınır mı?

Internet üzerinden işitme cihazı alınabilir ancak bu konuda dikkatli olmak önemlidir. Sağlık Bakanlığı ruhsatlı işitme merkezlerinden alınan cihazlar güvenilir olacaktır. İşitme cihazı satın alırken mutlaka uzman birinden yardım almak önemlidir.

İşitme cihazı için hangi doktor?

İşitme kaybı olan kişinin uygun işitme cihazını kullanabilmesi için Kulak Burun Boğaz hekimi tarafından otolojik muayene yapılır ve hastanın işitme testleri için odyolog/odyometrist/odyoloji uzmanına yönlendirilir.

İşitme cihazı pili SGK karşılıyor mu?

İşitme cihazı pillerinin SGK tarafından karşılandığı bilinmektedir. SGK sistemi kayıtlı her bir işitme cihazı için işitme cihazı pili için ödeme yapmaktadır. Bu ödeme yıllık olarak 236 TL'dir ve katılım payından muaf tutulmaktadır.
 
Geri
Üst