Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Isitma esanjor nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Isıtma eşanjör nedir?​

Eşanjör; farklı sıcaklıktaki iki sıvının birbirine karışmadan ısı transferini mümkün kılan ısı değiştirici ekipmanlara verilen genel addır.

Isı eşanjör neden kullanılır?​

Eşanjör Kullanım Alanları Süt ürünlerinin pastörize işleminin yapılmasında ısıtma ve soğutma için kullanılır. Sıcak yağı soğutup, kullanılacak suyu yağ sayesinde ısıtmaya yarayan tesisat malzemesi olarak kullanılır. Gemilerin ısıtma işleminde kullanılan makinelerdir.
Eşanjör, kaloriferden gelen sıcak su ile şebekeden gelen soğuk su hattı arasında ısı değişimini sağlayarak kalorifer çalıştığı sürece bedava sıcak su sağlar. Bir çok plaka katmanı arasından hem sıcak hem de soğuk su geçerken eşanjör ısı değişimini sağlar.
Eşanjör nasıl hesaplanır?
Boru içindeki su akış hızı 0,3 m/ s olduğunda göre gerekli eşanjör ısıtma yüzey miktarının bulunması. Gerekli yüzey buna göre, F = 100/ [0,570 . (120 – 80) ] = 4,40 m2 bulunur.
Eşanjör mü boyler mi?
Bilindiği gibi boylerler, kullanılmadığı zamanlarda içlerindeki suyu muhafaza ederler. Boylerde kullanılan ileri teknoloji izolasyon malzemeleri yüksek verim sağlamakta, boyleri dış etkilerden korumaktadırlar. Isı değiştirici olan eşanjörler, plakalar sayesinde ısı değiştiren makinelerdir.

Isı değiştiriciler ne amaçla kullanılır?​

Isı değiştiricileri yaygın olarak, soğutma, iklimlendirme (klimatize etme), ısıtma, güç üretimi ve kimyasal proseslerde kullanılır. Yaygın bir ısı değiştirici örneği de otomobil radyatörüdür. Burada sıcak radyatörün bir yüzeyine temas eden motor soğutma suyu, diğer yüzeyine temas ederek geçen hava ile soğutulur.

Isı değiştiriciler nerelerde kullanılır?​

Eşanjör Nerede Kullanılır?
Kombide Ana Eşanjör Arızası Nasıl Anlaşılır?
- Tıkanma var ise; kombide aşırı ısınma problemi yaşanabilir,
- Kireçlenme var ise; iyi şekilde ısı aktaramaz.
- Delinme var ise; daha sık karşılaşılan arıza durumudur.
- Donma var ise; açık balkonda dolap olmadan kullanılan kombilerde karşımıza çıkan bir durumdur.
Kombi eşanjör fiyatı ne kadar?
Teşekkür Ederiz. Eca Kombi Plakalı Eşanjör Eca kombi plakalı yaprak eşanjör için sipariş verebilirsiniz….Eca Kombi Plakalı Eşanjör Özellikleri.
 
Geri
Üst