- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Isırgan otu tentürü ne işe yarar?
Ayrıca kan damarlarını genişletir, kan basıncını düşürür, sindirim sistemini temizler, metabolizmayı kolaylaştırır ve mide, karaciğer ve pankreas üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir, iştahı artırır, kan şekerini düşürür ve ayrıca iltihaplı cilt hastalıkları, çıban ve sivilcelerde kullanılır.Isırgan otu elimi yaktı ne yapmalıyım?
Sabun ve su kullan. Sabun ve su, cildin etkilenen yerlerini temizler, bitkinin salgıladığı ve ağrıya, şişmeye, kızarıklığa ve kaşıntıya neden olan kimyasalları yok eder. Çoğu durumda, etkilenen yer yıkanınca ağrı ya tamamen geçer ya da büyük ölçüde azalır. Temiz bir bez kullan.Isırgan otu cinsel gücü artırır mı?
Cinsel yönden sorun yaşayanlar ısırgan tohumu ile güç kazanıyor. Balla karıştırıp yenildiğinde bomba etki yaratıyor. Kanı temizleyen, alyuvarları yenileyip kan yapan ısırgan tohumu cinsel sıkıntı yaşayanlarda afrodizyak etkisi gösteriyor.
Isırgan otu karaciğere iyi gelir mi?
Soğuk havalarda büyük bir dert olan soğuk algınlığına iyi gelir. Isırgan otu vücut direncini artırarak bağışıklık sistemini güçlendirir ve aynı zamanda organları da temizler. Bu organların başında karaciğer ve böbrek baş gösterir.
Isırgan otu sedef hastalığına iyi gelir mi?
Kansızlığa karşı en etkili ilaçtır. Sedef hastalığında, ısırgan yaprakları haşlanır, hastalıklı cildin üzerine konur. Canlı bitkinin sapı yere yakın bölümünden kesilerek romatizma, gut, siyatik ve lumbago ağrılarına karşı doğrudan ağrılı bölgelere sürülerek kullanılır.Isırgan otu kimlere zararli?
ISIRGAN OTUNUN ZARARLARI VE YAN ETKİLERİ NELERDİR? Isırgan otu kullanımı genel olarak güvenli olsa da ara sıra görülen mide bulantısı, terleme, ishal ve cilt yüzeyine uygulandığında alerjiler yan etkileri arasındır. Açık yaralara kesinlikle sürülmemeli ve taze ısırgan otu cilde temas ettirilmemelidir.Isırgan otu nasıl yakar?
Isırgan otunun yapraklarında ve gövdesinde içi boş tüp şeklinde ince tüyler vardır ve bu tüyler, temas edildiğinde ciltte tahrişe neden olan kimyasal maddeler içerir. Bu kimyasal maddeler arasında formik asit (karıncalarda da bulunur), histamin, asetilkolin, serotonin bulunur.