Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Isirgan otu isirmamasi icin ne yapmali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Isırgan otu ısırmaması için ne yapmalı?​

ısırgan otu yakmasına karşı bildiğim ve gördüğüm tek yöntem, su kullanmaktır. yani ısırgan otunun değdiği yerlere su dökülürse kaşıntı geçer. bizati gördüm yaşadım ve şahit oldum. çayırların üzerinde kuzenlerle yuvarlanırken sadece benim, öbeğinin içine düştüğüm karadenizde oldukça populer bir bitki.
Isırgan otu ağrıya iyi gelir mi?
Isırgan otu genellikle eller, dizler, kalçalar ve omurgada eklem ağrısı yaşayan osteoartrit ve artrit hastalarının sıkıntılı bölgelerine haricen sürülerek ağrıların hafiflemesine yardımcı olur. Ayrıca ağız yoluyla alındığında da rahatlama sağlayabilir. Eklem ağrıları için ısırgan otu banyoları tavsiye edilir.

Isırgan otu böbreklere zararlı mı?​

Isırgan otunun diüretik olması böbrek sağlığı içinde çok önemlidir. Mesaneyi enfeksiyondan korur, böbreklerdeki taş ve kumun kolayca dışarı atılmasını sağlar. Isırgan otu diüretik olduğu için prostat kanserine karşı da etkilidir.
Isırgan otu dikenleri nasıl yok edilir?
Isırgan otlarını akan suyun altında yıkayalım, sonra tencereye su koyalı. Kaynadıktan sonra altını kapatalım ve otları suya basalım. 5 dk bekleyecekler ve ara ara tahta kaşıkla karıştıralım. Sonra otlarımızın suyunu süzelim ve üzerlerine tuz serpelim ve biraz ovalım 20 dk bekleyecekler.

Isırgan otu suyu kaşıntıya iyi gelir mi?​

Çok yıllık bir bitkidir. Bitkinin altı alt türü vardır. Isırgan otu üzerindeki tüyler, bitkiye dokunulması ile kırılır ve içinde bulunan formik asit ve histamin gibi maddeler değdiği yerde kaşıntı ve kızarıklığa neden olur. Bu özelliği ise ona haşerelere karşı koruma sağlar.
Isırgan lapası kaç gün kullanılır?
Isırgan çok az suda beş dakika haşlanarak lapası yapılır. Hazırlanmış olan bu ısırgan lapası çok sıcak olmamak şartıyla tülbente sarılarak romatizma ağrısının olduğu bölgenin üzerine konularak 15 dakika etki ettirilir. Haftada iki – üç defa uygulanır.

Isırgan acısına ne iyi gelir?​

Sabun ve su kullan. Sabun ve su, cildin etkilenen yerlerini temizler, bitkinin salgıladığı ve ağrıya, şişmeye, kızarıklığa ve kaşıntıya neden olan kimyasalları yok eder. Çoğu durumda, etkilenen yer yıkanınca ağrı ya tamamen geçer ya da büyük ölçüde azalır.
Isırgan otu böbreklere iyi gelir mi?
Isırgan otunun içindeki yararlı maddeler sayesinde idrar söktürücü ve ödem attırıcı etkiler gösterir ve böbrekleri rahatlatarak sağlıkla çalışmasına destek olur. Isırgan otu çayı ödem attırıcı ve idrar söktürücü etkisi ile böbrek yetmezliğinden koruyucu olup günde bir fincan tüketimi böbrek sağlığını destekler.

Geri