Isirgan otu hangi ayda cikar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Isırgan otu hangi ayda çıkar?​

Tohum ile üretim zamanı ilkbahar ve sonbahardır. Çelikten ve kökten ayırma yöntemi ile üretim zamanı ise yılın hemen her döneminde çoğaltılabilinir. Unutmayın ısırgan otunun rahat, hızlı gelişebilmesi için toprak ısısı 15-30 derece olmalıdır.
Isırgan otu hangi iklimde yetişir?
Anavatanı Akdeniz’dir. Her iki yarım kürenin tropikal ve subtropikal alanlarında yaygınlaşan geniş bir gruptur. Ilıman iklimleri sever ve ülkemizin hemen hemen her bölgesinde rahatlıkla yetişir. Büyük bir kısmı çok yıllık olup, diğerleri ise tek yıllık gelişim göstermektedir.
Isırgan otu nasıl anlaşılır?
🌱O vakit bu iki ısırgan otu bitkisini birbirinden nasıl ayırt edebiliriz? Çok kolay çünkü erkek ısırgan otunun çiçek kurulumları yatay durur, dişi ısırgan otunun çiçek kurulumları ise salkım şeklindedir. Kolajın sol üst ve alttaki resimleri dişi ısırgan otuna aittir.

Isırgan otu nerede bulunur?​

Günümüzde ısırgan otunu almanın pek çok yolu bulunmaktadır. Bunların başında ise ısırgan otu satışı yapan sanal marketler gelmektedir. Ayrıca aktarlarda ve bazı market yahut pazarlarda da ısırgan otunu taze yahut kuru olarak satın almak mümkün olmaktadır.
Isırgan otu Türkiye’de nerede yetişir?
Türkiye’de birçok bölgede yetişen ve sağlığa faydası nedeniyle yemeklerde de kullanılan ısırgan otu, Orta ve Doğu Karadeniz’de kurulacak özel tarlalarda yetiştirilerek gövdesindeki lifinden tekstil hammaddesi üretilecek OMÜ Bafra Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr.
Isırgan otu ne zaman ekilir?
Tohum ekimi Sonbahar sonu ya da bahar başında soğuk toprağa ekim yapılır.

Isırgan otuna dokununca ne olur?​

Hafifçe dokunulduğunda bile kırılırlar ve içlerindeki kimyasal maddeler deriye geçer. Bu maddeler deride bölgesel olarak acıya, kızarıklığa, şişkinliğe, kaşıntı ve uyuşmaya neden olabilir. Formik asidin insanlar üzerindeki zehirleyici etkisi düşüktür ancak ciltte tahrişe neden olur.
Isırgan otu batarsa ne olur?

Geri