AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Isirgan otu gubresi ne ise yarar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.544
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Isırgan otu gübresi ne işe yarar?​

Bitkilerde bulunan hastalıkları ve böceklenmeyi azaltır. Azot miktarı yüksek olduğundan yaprak ve dal kısımlarını güçlendirir. Bitkinin sağlıklı gelişimini hızlandırır.

Isırgan otu tonik nasıl yapılır?​

Isırgan otu tonik nasıl yapılır?
Kurutulmuş veya çiğ ısırgan otunu 3 bardak su içerisinde kaynatın. Kaynayan karışımı süzün. Düzenli olarak günde sabah ve akşam olmak üzere uygulayın. Tonik olarak kullanabileceğiniz bu karışım cildinizin sıkılaşmasını ve kırışık görünümünün azalmasını sağlayacaktır.

Isırgan otu nasıl değerlendirilir?​

Isırgan otu nasıl değerlendirilir?
Isırgan otu kaynatıldığında ya da pişirildiğinde diğer birçok bitkinin aksine sahip olduğu vitamin değerlerini kaybetmez. Bu nedenle taze ısırgandan yapılan börekler, çorbalar, ısırgan yemeği de oldukça yararlıdır. Ayrıca taze veya kuru ısırganı çay olarakta tüketebilirsiniz.

Isırgan otu gübresi ne zaman atılır?​

Yetişkin ağaçlara 10-20 litre gübre, ağaç fidanlara 5 litre, sebze bitkilerine yaklaşık 3 litre, sakzılardaki bitkilere 1-3 litre ısırgan otu gübresi verebilirsiniz. Gübreyi uygulamadan bitkiyi güzelce sulayın, toprak suyunu emdikten sonra gübreyi verin. Haftada bir, ya da iki haftada bir tekrarlayın.

Isırgan otu ağrıyan yere nasıl uygulanır?​

Isırgan otu ağrıyan yere nasıl uygulanır?
Isırgan otu 5 dakika kadar kaynatıldıktan sonra ılıması beklenip romatizma ağrısı bulunan yere masaj yapılarak uygulandığı takdirde ağrılar büyük ölçüde yok olur.

Isırgan otu suyu saça kaç gün kullanılır?​

Isırgan otu suyu saça kaç gün kullanılır?
Bir tutam ısırgan otu, bir tutam defne yaprağı, 500 gram zeytinyağı ve bir tatlı kaşığı çörek otunu 30 dakika kısık ateşte benmari usulü kaynatın. Bir gece bekletip süzdükten sonra, cam bir kavanozun içine koyun. Haftada iki kez saç diplerinize bu karışımı yedirin.

Isırgan suyunun Faydalarini biliyor musunuz?​

– Yakıcı ve çözücü maddeleri bir arada barındıran ısırgan otu, böbrek ve mesane bölgelerinde taş oluşumlarını önleyici etkiye sahiptir. İdrar yolunda meydana gelen enfeksiyonların giderilmesinde yardımcıdır. – İçeriğinde D vitamini ve demir olması nedeniyle, kan hücrelerini dengede tutmaya fayda sağlar.

Isırgan otuyla neler yapılır?​

Isırgan otuyla neler yapılır?
Isırgan otu ile Ne Yapılır? Isırgan otu çorbası, ısırgan ekmek, ısırganlı omlet, ısırganlı mantı, ısırgan cipsi, ısırgan böreği, ısırganlı kızarmış ekmek, ısırgan otlu bazlama, ısırgan otlu börek, haşlanmış ısırgan otu salatası, ısırgan otu pirinçlisi, ısırganlı brokoli, dalgan köftesi (ısırgan otu mücveri)

Isırgan otundan tarım ilacı nasıl yapılır?​

Isırgan otundan tarım ilacı nasıl yapılır?
Isırgan İlacı Nasıl Uygulanır 500ml ısırgan suyu, 20 litre saf su ile karıştırılır. Bu şekilde seyreltilmiş olur. Seyreltilen ısırgan ilacı püskürtülerek yaprak veya ürünlere direk olarak uygulanabilir.
 
Isırgan otu gübresinin bitkilere birçok faydası vardır. Bu gübre bitkilerde bulunan hastalıkları ve böceklenmeyi azaltır. Ayrıca yüksek azot miktarı sayesinde yaprak ve dal kısımlarını güçlendirir, bitkinin sağlıklı gelişimini hızlandırır.

Isırgan otunun tonik olarak kullanılması da oldukça faydalıdır. Kurutulmuş veya çiğ ısırgan otunu kaynatıp süzerek elde edilen karışımı düzenli olarak cilde uygulamak, cildin sıkılaşmasını ve kırışıklıkların azalmasını sağlayabilir.

Isırgan otu değerlendirilirken özellikle kaynatıldığında veya pişirildiğinde vitamin değerlerini kaybetmez. Bu nedenle taze ısırganla yapılan börekler, çorbalar, ısırgan yemeği gibi yemekler oldukça faydalıdır. Ayrıca taze veya kuru ısırganı çay olarak da tüketebilirsiniz.

Isırgan otu gübresinin ne zaman atılacağı da önemli bir konudur. Yetişkin ağaçlara, ağaç fidanlarına, sebze bitkilerine ve sakız ağaçlarındaki bitkilere farklı miktarlarda gübre uygulaması yapılabilir. Gübreyi uygulamadan önce bitkiyi güzelce sulamak ve toprağın suyunu emmesini beklemek önemlidir.

Isırgan otu ağrıyan yere uygulandığında romatizma ağrılarını azaltabilir. Masaj yaparak uygulanan ılıtılmış ısırgan otu, ağrıları hafifletebilir.

Isırgan otunun saça faydalarından yararlanmak için hazırlanan karışımı haftada iki kez saç diplerinize uygulayabilirsiniz. Bu karışım saç derisini besleyip saçın daha sağlıklı görünmesini sağlayabilir.

Isırgan otu suyunun sayısız faydaları bulunmaktadır. Böbrek ve mesane bölgelerinde taş oluşumlarını önlemeye yardımcı olabilir, idrar yolu enfeksiyonlarını gidermeye destek olabilir, D vitamini ve demir içeriği ile kan hücrelerini dengede tutmayı sağlayabilir.

Son olarak, isırgan otundan tarım ilacı yapmak için ısırgan suyunun saf suyla karıştırılması gerekmektedir. Bu şekilde elde edilen karışım direk olarak yapraklara veya ürünlere püskürtülerek uygulanabilir.
 
Geri
Üst