- Konu Yazar
- #1
Isırgan otu elimi yaktı ne yapmalıyım?
ısırgan otu yakmasına karşı bildiğim ve gördüğüm tek yöntem, su kullanmaktır. yani ısırgan otunun değdiği yerlere su dökülürse kaşıntı geçer. bizati gördüm yaşadım ve şahit oldum.Nefes darlığı için ısırgan otu tohumu nasıl kullanılır?
-Yarım çay bardağı ısırgan tohumu, keten tohumu, anason tohumu ve toz karanfil karıştırılır içine bal eklenerek macun haline getirilir. İki gün sabahları 1 kaşık yenilir. -Her sabah taze nane çayı yapılarak içilir veya taze nane çiğnenir. Nane, nefes darlığına iyi gelir.Çörek otu ısırgan tohumu bal karışımı nasıl yapılır?
Çörek otu ısırgan tohumu bal karışımı nasıl yapılır?Bir tatlı kaşığı toz karanfil, bir çorba kaşığı zerdeçal, bir çorba kaşığı zencefil, bir çorba kaşığı havlican, bir tatlı kaşığı tarçın, bir çorba kaşığı çörekotu, bir çorba kaşığı ısırgan tohumu ve bir kavanoz süzme bal. Hazırlanışı: Tahta kaşıkla hazırlayacağınız bu karışımdan sabah ve akşam bir çorba kaşığı alın.
Isırgan otu nasıl muhafaza edilir?
Isırgan otu nasıl muhafaza edilir?Sos hazır olduktan sonra bir kare tepsinin üzerinde iyice yayılır dondurulur ve ardından donmuş şekilde tepsinin üzerinde bulunurken parmak kalınlığında keserek ayrılır. Buzdolabına koyarsanız dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz.
Isırgan tohumunun nefes darlığına iyi gelir mı?
Çay ya da yemek olarak tüketebileceğiniz bitkilerden birisi de ısırgan otudur. Astım ve özellikle bronşite iyi gelerek ciğerlerin içindeki havayı düzenliyor.Isırgan otu tohumu nasıl tüketilir?
Isırgan otu tohumu genellikle bitkisel çay olarak kullanılmaktadır. Bitkisel çay şekilde kolay bir şekilde hazırlanan ısırgan otu tohumu kısa sürede hazırlanarak tüketilmektedir. Isırgan otu tohumunu 10 dakika demledikten sonra tüketebilirsiniz.Isırgan otu tohumunu nasıl kullanacağız?
Isırgan otu tohumunu nasıl kullanacağız?Isırgan tohumu bal karışımı ne işe yarar?
Isırgan tohumu bal karışımı ne işe yarar?Isırgan Otu Tohumu ve Bal Karışımı Bu karışım genellikle doğal bir kuvvet verici, bağışıklık kuvvetlendirici olarak kullanılır. Hazırlaması oldukça kolaydır ve tadı da lezzetlidir. Genellikle kahvaltılarda 1 çay kaşığı kadar tüketilir. Işıl işlem görmemiş ham bal tercih etmek faydasını çok arttırıcıdır.
Kıyılmış yeşillikleri dondurmak daha uygundur. Bu durumda, ısırgan otları hemen porsiyonlar halinde serilir ve sonra onları dondurucudan hemen kaynar suya atarlar.
Isırgan otunun yapraklarında ve gövdesinde içi boş tüp şeklinde ince tüyler vardır ve bu tüyler, temas edildiğinde ciltte tahrişe neden olan kimyasal maddeler içerir. Bu kimyasal maddeler arasında formik asit (karıncalarda da bulunur), histamin, asetilkolin, serotonin bulunur.