AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Isırgan Böreği

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Isırgan Böreği Tanımı İçin Gereçler

Hamur için;
1 kg un
3-3.5 su bardağı su
Tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için;
2 bağ ısırgan
3 orta uzunluk soğan
Pul biber
Tuz
2 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası

Isırgan Böreği Tanımı Yapılışı

Öncelikle hamuru yoğuruyoruz biraz dinlenmesi lazım orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz .
Üzerini kapatıp iç harcımızı hazırlamaya geçiyoruz öncelikle soğanları yemeklik formda küçük küçük doğruyoruz.
İçerisine baharatları sıvı yağ ve salça koyup karıştırıyoruz en son temizlemiş ve yıkamış olduğumuz ısırganı koyup ısırganlar uygunca solana kadar karıştırıyoruz .
İç harcımız da hazır oklava yardımıyla yuvarlak açtığımız hamurumuzun içerisine harcımızı koyup d formunda katlayıp kenarını kesiyoruz ve isteğe nazaran tavada yahut saçta pişiriyoruz afiyet olsun.
 
Geri
Üst