Isinlanma mumkun olacak mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Işınlanma mümkün olacak mı?​

Bir saniyeden bile kısa sürede istediğiniz yere gidebildiğinizi hayal edin , bu inanılmaz olurdu. Ama ne yazık ki gerçek dünyada insanın ışınlanması asla gerçekleştirilemez. Bunun nedenleri temel fizik yasalarımızda saklı.
Işınlanma neden mümkün değil?
İnsanlar ışınlanabilir mi? Ne yazık ki Uzay Yolu filmindeki gibi insanları ışınlanma fiziksel anlamda imkansızdır. Bir kişinin başka bir yere anında ışınlanmasını sağlayan bir taşıyıcı da, o kişinin bilgisinin ışık hızında seyahat etmesini gerektirir.
Işınlanma nasıl mümkün olur?
Mesela bir fotonu Mars’a gönderseniz, diğeri Dünyada kalsa, diğeri ona bağımlı olduğu için tetiklenir ve ona ulaşmaya çalışır. İki foton maddenin içindeki atomlarla beraber kodlanır ve bir kopyası ışınlanacak noktaya gönderilir. Diğer merkeze giden fotonlardaki atom bileşenleri ile birleşir ve madde ışınlanmış olur.

Kuantum fiziği ışınlama nasıl yapılır?​

Kuantum ışınlamanın gerçekleşmesi Foton çiftleri ile maddenin atomları kodlanıp diğer merkezdeki fotonlara gönderilir. Kodlar diğer merkezde işlenip, diğer merkezdeki aynı tip atomlar birleştirilir ve aynı madde elde edilir. Bu şekilde madde taşınması veya elektronik olarak madde kopyalanması yapılabilir.
Gıda Işınlama işlemi nasıl yapılır?
Işınlama işlemi nasıl yapılır? Gama ışınları, X-ışınları ve hızlandırılmış elektron demetleri, gıdalara uygulanarak ışınlama işlemi yapılmaktadır. X-ışınları ve hızlandırılmış elektron demetleri üreteç makinelerden elde edilirken, gama ışınları radyoaktif izotopların bozunumu sırasında yayılır.
Hangi peygamber Işınlanmıştır?
2100 yılına dahi gelindiğinde icadının neredeyse yapılamayacağı mümkün olmayan ışınlanma, Hz.süleyman döneminde anlatılan efsanelerden biridir.
Bristol Üniversitesi ve Danimarka Teknik Üniversitesi’ndeki bilim adamları, kuantum dolanıklık sayesinde yeni bir kuantum ışınlama teknolojisi geliştirdikleri duyurdu. Bu sayede ilk kez iki çip arasında veri ışınlanmış oldu.

Geri