- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 175.615
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Işınlanma keşfedildi mi?
Uzay Yolu filmlerinde sık sık izleyicinin karşısına çıkan ‘ışınlanma’ teknolojisi, yavaş ancak emin adımlarla gelişiyor. Son olarak Çinli bilim insanları, Dünya’nın yörüngesine bir fotonu ışınlamayı başardıklarını açıkladı.Fiziğin felsefe ile ilişkisi nedir?
Fizik felsefesi, modern fiziğin temelinde yatan felsefi soruların, madde ve enerjinin etkileşimini inceleyen felsefe dalıdır. Başlıca soruları, uzam, zaman ve parçacıklar ile ilgilidir. Ayrıca evrenbilim, kuantum mekaniği, istatistiksel mekanik, etki ve tepki, determinizm ve fizik kanunlarının doğası da ilgi alanıdır.
Atom ışınlandı mı?
Ama kuantum, bizim için imkansız görünen şeylerin gerçek olduğu bir dünya ve ışınlanma da bu dünya içindeki gerçeklerden biri. Bununla ilgili ilk deney 1993’de yapıldı ve atom düzeyinde ışınlanma (daha doğrusu parçacığın içindeki bilgiyi ışınlama) gerçek oldu.
Iklim teorisiyle meşhur bilim adamı kimdir?
Işınlanma mümkün olacak mı?Bir saniyeden bile kısa sürede istediğiniz yere gidebildiğinizi hayal edin , bu inanılmaz olurdu. Ama ne yazık ki gerçek dünyada insanın ışınlanması asla gerçekleştirilemez. Bunun nedenleri temel fizik yasalarımızda saklı.
Işınlanma olacak mı?
Işınlanma bulundu. Hızlı ve güvenli bir internet ortamının yaratılmasını amaçlayan kuantum ışınlanma sonunda gerçek oldu. Işık parçacıklarından oluşan kübitler, yüzde 90 bilgi doğruluğu oranıyla ilk kez 44 kilometre öteye taşındı.
Fizik ve kimya arasındaki ilişki nedir?
Fizik ve kimya çok yakın iki alandır. İkisi de maddeyi inceler. Kimya daha çok maddenin değişimini incelerken fizik de madde ve enerji ilişkisini ele alır.En büyük felsefeci kimdir?
1-Aristoteles Aristoteles, felsefe kategorisindeki başka bir listenin de zirvesinde yer almıştı, bu listedeki sıralaması da sürpriz değil. Bununla birlikte Aristoteles’in mantıktan etik, siyaset, edebiyat hatta bilime kadar her şeyi anlayan ve eleştiren ilk yazılı sistemlerin sahibi olduğunu bilmelisiniz.
Atoma nasıl bakılır?
Atom girişimi ölçümlerine laboratuvara yerleştirdiğimiz bir lazer tabancası ile başlıyoruz. Bu tabancadan çıkan lazer ışınını, ışın bölücü denilen bir prizma ile ikiye bölüyoruz. Işının ilk yarısı, laboratuar duvarına sabitlenmiş bir aynadan yansıyarak deney odasındaki detektöre çarpıyor. Detektör bu ışını kaydediyor.
Işınlanma gerçekleşecek mi?
İnsanlar ışınlanabilir mi? Ne yazık ki Uzay Yolu filmindeki gibi insanları ışınlanma fiziksel anlamda imkansızdır. Bir kişinin başka bir yere anında ışınlanmasını sağlayan bir taşıyıcı da, o kişinin bilgisinin ışık hızında seyahat etmesini gerektirir. Einsten’in özel görelilik teorisi buna müsade etmez.Işınlanmak neden mümkün değil?
Albert Einstein ‘ın Görelilik Teorisine göre kütleye sahip olan hiçbir şey ışık hızından hızlı gidemez . ( Bakınız ispatı : E^2 = p^2c^2 + m^2c^4 ) Yani kendinizi ışınlayabilseniz bile , ışınlanma halinde belli bir süre geçer . Bu sebeple “ anlık “ Işınlanma diye bir şey mümkün olamaz.
Işınlanmak için ne gerekir?
Ne yazık ki Uzay Yolu filmindeki gibi insanları ışınlanma fiziksel anlamda imkansızdır. Bir kişinin başka bir yere anında ışınlanmasını sağlayan bir taşıyıcı da, o kişinin bilgisinin ışık hızında seyahat etmesini gerektirir.