AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Isin sertlesmesi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Işın sertleşmesi nedir?​

Işın sertleşmesi artefaktları; x ışını demeti objeden geçtiğinde, içindeki değişik enerjide fotonlardan düşük enerjileri olanların attenuas- yonuna bağlı olarak kaybolur ve kalan yüksek enerjili fotonlar nedeniyle “sertleşir” yani orta- lama enerjisi artar.

BT de artefakt nedenleri nelerdir?​

Düşük enerjili fotonlar maddeyi geçerken daha kolay olur ve X ışınları daha yüksek enerjili fotonlardan meydana gelir buna ışın sertleşmesi adı verilir. Bunun sonucunda iki artefakt meydana gelir.
Artefakt nedir röntgen?
Artefaktlar, polisomnografi kaydı sırasındaki istenmeyen sinyallerdir. Bu sinyaller düzgün bir kayıt elde edilmesini engeller. Artefaktlar ekstrensek (fizyolojik olmayan) veya intensek (fizyolojik olan), düşük veya yüksek frekanslı olabilir. 60 Hz artefaktı: Yüksek frekanslı, düzenli artefaktlardır.
Görüntü Artefaktı nedir?
Dijital görüntülerde oluşan artefaktlar; görüntü reseptörlerinin hatalı depolanması, görüntü reseptörlerinin ekspozu, görüntülerin işlenmesi sırasında veya sonrasında oluşan artefaktlar ve görüntü reseptörlerindeki hasara bağlı artefaktlar olmak üzere dört ana başlık altında incelenebilir.

MR artefaktları nelerdir?​

Artefakt anatomik olarak normalde var olmayan ancak çeşitli etkenlerden dolayı MRG’ye yansıyan yapılardır. Aslında tüm MR görüntülerde bir miktar artefakt mevcuttur. Bazı artefaktlar sadece azaltılabilirken bazıları tamamen ortadan kaldırılabilir.

Kesit kalınlığı ne demek?​

Kesit kalınlığı kolimatörler arasındaki mesafedir. Genellikle 1-10 mm arasında değişmektedir. MDBT’de tek dedektör yerine birden fazla sıralı dedektör vardır. Her gantri dönüsünde böylece birden fazla kanaldan kesit bilgileri gelmiş olur.
BT de siyah görülen alanlara ne denir?
Röntgen tetkikinde‎ olduğu gibi kireçli veya kemiksel yapılar (örneğin iskelet) BT görüntülerinde beyaz renkte, yumuşak dokular (örneğin kalp) gri renkte ve havalı dokular (örneğin akciğer ve bağırsak) siyah renkte görünür.
Rekonstrüksiyon algoritması nedir?
Tomografik bir görüntü oluşturmak için ölçülen projeksiyon verilerini kullanma sürecine Tomografik rekonstrüksiyon denir. algoritmasıdır. yansıtılacağı kullanıcı tarafından belirlenir. Algoritmanın üreticisi, bu oranın %30 ila %50 arasında kullanımını önermektedir.

Hareket artefaktları ne demek?​

uyaran artefaktı uyaran akımın derideki yayılımı ile kayıt elektrota ulaşmadan filtrelere bağlı olarak başlangıç durumuna dönüşte gecikme olmasıdır. uyarı artefaktı ilgilenilen aktiviteyi veya öncesini içine alabilir. hareket artefaktı ise kayıt elektrodundan hareket nedeniyle kaydedilen aktivitedir.

Artefakt tıp ne demek?​

Artefakt, kendi kendine zarar vererek oluşmakta olan ve kalıcı hale gelen cilt lezyonudur. Cilt lezyonları zaten bir hasar sonucu ortaya çıkan yapılardır. Bunların, kendi kendine zarar veren hücreler tarafından oluşması ortaya artefakt olayını çıkarmaktadır.
EKG de artefakt mevcut ne demek?
Artefakt, anlamlandırılamayan yapay değişiklikler olarak tanımlanan sık kullanılan bir tabirdir. Özellikle Elektrokardiyografi (EKG) kayıtlarında sık sık karşımıza çıkmaktadır. EKG de görülen ve anlamlandırılamayan yapay değişikliklere EKG artefaktları denir.
Tıp dilinde artefakt ne demek?

Artefakt mevcut ne demek?​

Tomografide kesit nedir?​

Bilgisayarlı Tomografi işlemi sırasında vücudun farklı açılarından röntgen ışınları sayesinde alınan görüntüler organ, kemik veya diğer dokuları ince bir kesit olarak gösterir. Alınan kesitler bilgisayar tarafından birleştirilerek 3 boyutlu bir görüntü oluşturulmaktadır.
 
Geri
Üst