AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Isin durdurulmasi kararini kim verebilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Işin durdurulması kararını kim verebilir?​

Karar, mülki idare amirine ve işyeri dosyasının bulunduğu Çalışma ve İş Kurumu il müdürlüğüne bir gün içinde gönderilir. İşin durdurulması kararı, mülki idare amiri tarafından kolluk kuvvetleri marifetiyle 24 saat içinde yerine getirilir.

Işin durdurulması kararına itiraz edilmesi halinde mahkeme ne kadar zaman içinde karar verir?​

Işin durdurulması kararına itiraz edilmesi halinde mahkeme ne kadar zaman içinde karar verir?
(4) İşveren, yerine getirildiği tarihten itibaren altı iş günü içinde, yetkili iş mahkemesinde işin durdurulması kararına itiraz edebilir. İtiraz, işin durdurulması kararının uygulanmasını etkilemez. Mahkeme itirazı öncelikle görüşür ve altı iş günü içinde karara bağlar. Mahkeme kararı kesindir.

Işi durdurma yetkisi kime aittir?​

Işi durdurma yetkisi kime aittir?
MADDE 8 – (1) İşin durdurulması kararı, mülki idare amiri tarafından 24 saat içinde yerine getirtilir. (2) İşin durdurulması kararında belirtildiği şekilde, işyerinin bir bölümü veya tamamında iş durdurulur. Durdurma kararına ilişkin mühürleme işlemi mülki idare amirinin emriyle gerçekleştirilir.

Işin durdurulması yaptırımı nasıl bir yaptırımdır?​

Özet: 6331 sayılı İş sağlığı ve Güvenliği Kanunu yürürlüğe gir- mekle birlikte çeşitli idari yaptırımları da beraberinde getirmiştir. İşin durdurulması da 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile gelen ağır idari yaptırım türlerinden biridir.

Işin durdurulması veya işyerinin kapatılması kararına karşı işverenin yerel iş mahkemesinde kaç iş günü içinde itiraz etmek yetkisi vardır?​

Işin durdurulması veya işyerinin kapatılması kararına karşı işverenin yerel iş mahkemesinde kaç iş günü içinde itiraz etmek yetkisi vardır?
Durumu belirleyen bir tutanak düzenlenir. Düzenlenen tutanağın bir nüshası işyeri dosyasına konulmak üzere ilgili il müdürlüğüne gönderilir. MADDE 12 – (1) Durdurma kararına karşı işverenin yerel iş mahkemesinde, bu kararın yerine getirildiği tarihten itibaren altı iş günü içinde itiraz hakkı vardır.

ISG Kanunu gereği Durdurma kararı mülki idare amirine bildirildikten sonra kararın uygulanması mülki idare amirince hangi sürede uygulanmak zorundadır?​

ISG Kanunu gereği Durdurma kararı mülki idare amirine bildirildikten sonra kararın uygulanması mülki idare amirince hangi sürede uygulanmak zorundadır?
Soru 204- İSG Kanunu gereği durdurma kararı Mülki İdare Amirine bildirildikten sonra kararın uygulanması mülki idare amirince hangi sürede uygulanmak zorundadır? 24 saat içinde uygulanmak zorundadır.
Bir işyeri güvensiz olması nedeni ile kapatılırsa buna ne kadar süre içinde itiraz edilmelidir?​
İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 45.maddesi uyarınca işyeri kapatma cezaları ile ilgili vergi mahkemesi kararlarına karşı Danıştay’a temyiz yoluna başvurulamaz. Ancak, vergi mahkemesi kararının tebliğ tarihinden itibaren Bölge İdare Mahkemesine 30 gün içinde itiraz edilebilir.

6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununun kamu kurum ve kuruluşları için iş güvenliği uzmanlığı istihdam zorunluluğu ne zaman zorunlu hale gelecektir?​

6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununun kamu kurum ve kuruluşları için iş güvenliği uzmanlığı istihdam zorunluluğu ne zaman zorunlu hale gelecektir?
“6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” kapsamında Az Tehlikeli ve 50’den az çalışanı olan Kamu Kurumları ve işyerleri için İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi görevlendirme zorunluluğu 01.07
 
Işin durdurulması kararını kim verebilir sorusuyla ilgili olarak, işin durdurulması kararının mülki idare amiri tarafından verildiğini belirtmek isterim. İşin durdurulması kararı, 24 saat içinde mülki idare amiri tarafından kolluk kuvvetleri marifetiyle yerine getirilir. Ayrıca, işyeri dosyasının bulunduğu Çalışma ve İş Kurumu il müdürlüğüne de bir gün içinde gönderilir.

Işin durdurulması kararına itiraz edilmesi halinde mahkeme ne kadar zaman içinde karar verir sorusuna ise, işverenin durdurma kararına itiraz etmesi durumunda yetkili iş mahkemesinin itirazı altı iş günü içinde görüşeceğini ve karara bağlayacağını belirtmek isterim. Mahkemenin kararı kesindir.

Işi durdurma yetkisi kime aittir sorusuna verilecek cevap ise, işin durdurulması kararının mülki idare amiri tarafından verildiğidir. Mülki idare amiri, işin durdurulması kararını 24 saat içinde yerine getirir ve gerekli mühürleme işlemlerini gerçekleştirir.

Işin durdurulması yaptırımı nasıl bir yaptırımdır sorusuna yönelik olarak ise, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'na göre işin durdurulması, ağır idari yaptırımlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Kanun, iş sağlığı ve güvenliği önemine vurgu yaparak işyerlerinde uyulması gereken kuralları belirlemiştir.

Işin durdurulması veya işyerinin kapatılması kararına karşı işverenin yerel iş mahkemesinde kaç iş günü içinde itiraz etmek yetkisi vardır sorusuna ise, işverenin bu karara karşı yerel iş mahkemesinde altı iş günü içinde itiraz hakkı olduğu bilgisini paylaşmak isterim.

Son olarak, ISG Kanunu gereği durdurma kararı mülki idare amirine bildirildikten sonra kararın uygulanması mülki idare amirince 24 saat içinde uygulanmak zorundadır. Bu süre içerisinde kararın yerine getirilmesi gerekmektedir.

Umarım verdiğim detaylı bilgiler sorularınıza yanıt olmuştur. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin.
 
Geri
Üst