AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Isin durdurulmasi kararina itiraz edilmesi halinde mahkeme ne kadar zaman icinde karara varir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Işin durdurulması kararına itiraz edilmesi halinde mahkeme ne kadar zaman içinde karara varır?​

(4) İşveren, yerine getirildiği tarihten itibaren altı iş günü içinde, yetkili iş mahkemesinde işin durdurulması kararına itiraz edebilir. İtiraz, işin durdurulması kararının uygulanmasını etkilemez. Mahkeme itirazı öncelikle görüşür ve altı iş günü içinde karara bağlar. Mahkeme kararı kesindir.

Işi durdurma yetkisi kime aittir?​

MADDE 8 – (1) İşin durdurulması kararı, mülki idare amiri tarafından 24 saat içinde yerine getirtilir. (2) İşin durdurulması kararında belirtildiği şekilde, işyerinin bir bölümü veya tamamında iş durdurulur. Durdurma kararına ilişkin mühürleme işlemi mülki idare amirinin emriyle gerçekleştirilir.

Işyeri durdurma heyetinde kaç müfettiş bulunur?​

Işyeri durdurma heyetinde kaç müfettiş bulunur?
İş sağlığı ve güvenliği bakımından teftişe yetkili üç iş müfettişinden oluşan heyet, iş sağlığı ve güvenliği bakımından teftişe yetkili iş müfettişinin tespit tutanağı üzerine, tespit tarihinden itibaren iki gün içerisinde işin durdurulmasına karar verebilir.

Işin durdurulması veya işyerinin kapatılması kararına karşı işverenin yerel iş mahkemesinde kaç iş günü içinde itiraz etme yetkisi vardır?​

Işin durdurulması veya işyerinin kapatılması kararına karşı işverenin yerel iş mahkemesinde kaç iş günü içinde itiraz etme yetkisi vardır?
Durdurma kararına karşı işverenin yerel iş mahkemesinde, bu kararın yerine getirildiği tarihten itibaren altı iş günü içinde itiraz hakkı vardır. İş mahkemesine itiraz işin durdurulması kararının uygulanmasını durdurmaz. Mahkeme itirazı öncelikle görüşür ve altı iş günü içinde karara bağlar. Kararlar kesindir.

ISG Kanunu gereği Durdurma kararı mülki idare amirine bildirildikten sonra kararın uygulanması mülki idare amirince hangi sürede uygulanmak zorundadır?​

Soru 204- İSG Kanunu gereği durdurma kararı Mülki İdare Amirine bildirildikten sonra kararın uygulanması mülki idare amirince hangi sürede uygulanmak zorundadır? 24 saat içinde uygulanmak zorundadır.

Bir işyeri neden mühürlenir?​

Mühürleme, taşınır malların koruma altına alınması amacıyla bir yerde tutularak kullanılmasının önlenmesi veya bir taşınmazın kullanılmasının, değiştirilmesinin önlenmesi ya da belirli bir faaliyetin durdurulmasıdır.

Işyerinde işin durdurulması yaptırımı nasıl bir yaptırımdır?​

Işyerinde işin durdurulması yaptırımı nasıl bir yaptırımdır?
Özet: 6331 sayılı İş sağlığı ve Güvenliği Kanunu yürürlüğe gir- mekle birlikte çeşitli idari yaptırımları da beraberinde getirmiştir. İşin durdurulması da 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile gelen ağır idari yaptırım türlerinden biridir.

Iş yerinde risk değerlendirmesini kim yapar?​

Iş yerinde risk değerlendirmesini kim yapar?
MADDE 6 – (1) Risk değerlendirmesi, işverenin oluşturduğu bir ekip tarafından gerçekleştirilir. Risk değerlendirmesi ekibi aşağıdakilerden oluşur. a) İşveren veya işveren vekili. b) İşyerinde sağlık ve güvenlik hizmetini yürüten iş güvenliği uzmanları ile işyeri hekimleri.
Işin durdurulması nasıl bir yaptırımdır?​
6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununun kamu kurum ve kuruluşları için iş güvenliği uzmanlığı istihdam zorunluluğu ne zaman zorunlu hale gelecektir?​
“6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” kapsamında Az Tehlikeli ve 50’den az çalışanı olan Kamu Kurumları ve işyerleri için İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi görevlendirme zorunluluğu 01.07.2020 tarihi itibariyle yürürlüğe girmektedir.

Iş sağlığı ve güvenliği kurulunun sekretaryası kural olarak hangisi tarafından yürütülür?​

Iş sağlığı ve güvenliği kurulunun sekretaryası kural olarak hangisi tarafından yürütülür?
(2) Kurulun başkanı işveren veya işveren vekili, kurulun sekreteri ise iş güvenliği uzmanıdır. İş güvenliği uzmanının tam zamanlı çalışma zorunluluğu olmayan işyerlerinde ise kurul sekretaryası; insan kaynakları, personel, sosyal işler veya idari ve mali işleri yürütmekle görevli bir kişi tarafından yürütülür.

Mühürleme işlemini kim yapar?​

Mühürleme işlemini kim yapar?
Mühür bozma (fekki) suçunun oluşabilmesi için kanun veya yetkili bir makamın emri uyarınca mühürleme işlemi yapılması gerekir. Mühürleme yetkisi, belediye, kaymakamlık, valilik, sağlık bakanlığı, tarım ve ilçe müdürlüğü vb. gibi bir çok kamu kurumu tarafından kanuna dayanarak kullanılan bir yetkidir.
 
İşin durdurulması kararına itiraz edilmesi halinde mahkeme ne kadar zaman içinde karara varır sorusu oldukça önemli bir konuyu gündeme getiriyor. Kanuna göre, işveren işin durdurulması kararına itiraz ettiği takdirde, yetkili iş mahkemesinde karara bağlanması için altı iş günü içinde sonuçlandırılması gerekmektedir. İtiraz süreci işin durdurulması kararının uygulanmasını etkilemez ve mahkeme itirazı öncelikle görüşerek altı iş günü içinde kesin bir karara varır. Bu süreçte iş mahkemesinin hızlı ve etkin bir şekilde karar vermesi sağlanarak tarafların haklarının korunması amaçlanmaktadır.

Konuyla ilgili olarak 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun getirdiği düzenlemeler de üzerinde durulması gereken önemli hususlardan biridir. Özellikle iş sağlığı ve güvenliği konularında alınan kararlara itiraz etme hakkının belirli bir süre içerisinde mahkemeye başvurulması, kanunun işleyişini düzenleyen temel prensipler arasında yer almaktadır.

Anlaşıldığı üzere, işin durdurulması kararına itiraz süreci hızlı bir şekilde sonuçlanarak tarafların haklarının korunmasını sağlamak amacıyla belirlenmiş kısa bir süreyi barındırmaktadır. İşleyişin adil ve etkin bir şekilde devam etmesi için yasal süreçlerin doğru şekilde takip edilmesi ve gerektiğinde itiraz haklarının kullanılması önem arz etmektedir.
 
Geri
Üst