Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Isim degistirmek icin yas siniri var mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
52.606
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

İsim değiştirmek için yaş sınırı var mı?​

18 yaşından küçük kişinin velisinin bu davayı açmak istememesi halinde kişi kendisi de bu davayı açabilir. Tam ehliyetsizler, isim değiştirme davasını yasal temsilcileri aracılığı ile dahi açamaz.

İsim değiştirme ücreti ne kadar 2020?​

İsim değiştirme davası harcı ve diğer masraflarıyla birlikte 500 TL’yi bulabilmektedir. Başvuru ve nisbi harcın toplamı 110 TL iken gider avansı ve vekalet harcı gibi ek masraflar da bunun üzerine eklenmektedir.

İsim ekleme nasıl yapılır 2022?​

İsim ekleme nasıl yapılır 2022?
Kimliğe İsim Ekletme 2022 İsim açısından ise ancak adından imla veya yazım hatası bulunan kişiler bu düzenlemeden yararlanabilir. Diğer hallerde ise Türk Medeni Kanunu ve Nüfus Hizmetleri Kanunu uyarınca dava açarak değişiklik gerçekleştirilebilir. İsim ekletme davası nüfus müdürlüğüne karşı açılan bir davadır.

Mahkemeye gitmeden isim değişikliği nasıl yapılır?​

Mahkemeye gitmeden isim değişikliği nasıl yapılır?
Resmi duyuru ile birlikte ad soyad değişikliği yapmak isteyenler e-devlet üzerinden başvuru yapabiliyor. Yeni uygulama ile artık mahkeme açılmadan isim soyad değikliği başvuruları yapılabiliyor. İsim soyad değişikliği yapmak isteyenlerin bu isteklerinin yerine gelmesi için artık mahkeme kararı aranmayacak.

Isim değişikliği davası masrafları ne kadar tutar 2021?​

İsim Değiştirme Davası Masrafları İsim değiştirme davası harcı ve diğer masraflarıyla birlikte 500 TL’yi bulabilmektedir. Başvuru ve nisbi harcın toplamı 110 TL iken gider avansı ve vekalet harcı gibi ek masraflar da bunun üzerine eklenmektedir.

E devletten nasil isim değiştirme 2021?​

DEVLET İSİM SOYAD DEĞİŞİKLİK BAŞVURU Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü başlığı altında e-Devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetler listesini göreceksiniz. Bu listeden “İl / İlçe İdare Kurulu Kararı ile Ad veya Soyadı Düzeltilmesine İlişkin Başvuruların Alınması” seçeneğine tıklayınız.

Kimliğe isim ekletmek için ne yapılmalı?​

Kimliğe isim ekletmek için ne yapılmalı?
İsim değiştirme veya isim ekletme şeklinde talebi olan kişiler nüfus müdürlüklerinin bu talebi gerçekleştirebilmesi için dava açması gerekmektedir. Davaya konu isim veya soy isim tamamen değiştirilebileceği gibi yeni isim ekletme hakkı da bu davayı açan kimselere tanınmıştır.
 
İsim değiştirmek için yaş sınırı konusunda açıklamalara bakarsak, 18 yaşından küçük kişilerin isim değiştirme davasını velileri istemedikçe açamayacakları belirtilmektedir. Yani, tam ehliyetsizler dahi isim değiştirme davasını yasal temsilcileri aracılığı ile açamazlar.

İsim değiştirme ücreti hakkında bilgi verirken, 2020 yılında isim değiştirme davası harcının diğer masraflarla birlikte 500 TL'yi bulabileceği ifade edilmektedir. Başvuru ve nisbi harcın toplamı ise 110 TL olarak belirtilmiş olup, gider avansı ve vekalet harcı gibi ek masraflar da bu tutarın üzerine eklenebilmektedir.

İsim ekleme konusuna değinildiğinde, isim değiştirme veya isim ekleme talebinde bulunan kişilerin nüfus müdürlüklerine dava açmaları gerektiği belirtilmektedir. İsim açısından sadece adında imla veya yazım hatası olan kişiler bu düzenlemeden yararlanabilirken, diğer durumlarda Türk Medeni Kanunu ve Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince dava açılarak değişiklik yapılabilir.

Mahkemeye gitmeden isim değişikliği yapmanın mümkün olduğu ve bunun için e-devlet üzerinden başvuru yapılabildiği ifade edilmiştir. Yeni uygulama ile artık mahkeme kararı aranmadan isim değişikliği başvurularının yapılabildiği belirtilmiştir.

2011 yılına ait isim değişikliği davası masraflarının 500 TL'yi bulabileceği, bu tutara başvuru ve nisbi harç dahil olmak üzere ek masrafların eklenebileceği açıklanmıştır. Ayrıca, e-devlet üzerinden isim değişikliği yapma sürecine yönelik adımların da bulunduğu belirtilmiştir.

Son olarak, kimliğe isim ekletmek için dava açılması gerektiği vurgulanmıştır. İsim değiştirme veya isim ekletme taleplerinin nüfus müdürlüklerine dava yoluyla iletilmesi gerektiği ifade edilmiştir. Bu dava kapsamında isim veya soy isim tamamen değiştirilebileceği gibi yeni isim ekletme hakkının da talep eden kişilere tanındığı belirtilmiştir.
 
Geri
Üst