- Konu Yazar
- #1
İsim değiştirmek için yaş sınırı var mı?
18 yaşından küçük kişinin velisinin bu davayı açmak istememesi halinde kişi kendisi de bu davayı açabilir. Tam ehliyetsizler, isim değiştirme davasını yasal temsilcileri aracılığı ile dahi açamaz.İsim değiştirme ücreti ne kadar 2020?
İsim değiştirme davası harcı ve diğer masraflarıyla birlikte 500 TL’yi bulabilmektedir. Başvuru ve nisbi harcın toplamı 110 TL iken gider avansı ve vekalet harcı gibi ek masraflar da bunun üzerine eklenmektedir.İsim ekleme nasıl yapılır 2022?
İsim ekleme nasıl yapılır 2022?Kimliğe İsim Ekletme 2022 İsim açısından ise ancak adından imla veya yazım hatası bulunan kişiler bu düzenlemeden yararlanabilir. Diğer hallerde ise Türk Medeni Kanunu ve Nüfus Hizmetleri Kanunu uyarınca dava açarak değişiklik gerçekleştirilebilir. İsim ekletme davası nüfus müdürlüğüne karşı açılan bir davadır.
Mahkemeye gitmeden isim değişikliği nasıl yapılır?
Mahkemeye gitmeden isim değişikliği nasıl yapılır?Resmi duyuru ile birlikte ad soyad değişikliği yapmak isteyenler e-devlet üzerinden başvuru yapabiliyor. Yeni uygulama ile artık mahkeme açılmadan isim soyad değikliği başvuruları yapılabiliyor. İsim soyad değişikliği yapmak isteyenlerin bu isteklerinin yerine gelmesi için artık mahkeme kararı aranmayacak.
Isim değişikliği davası masrafları ne kadar tutar 2021?
İsim Değiştirme Davası Masrafları İsim değiştirme davası harcı ve diğer masraflarıyla birlikte 500 TL’yi bulabilmektedir. Başvuru ve nisbi harcın toplamı 110 TL iken gider avansı ve vekalet harcı gibi ek masraflar da bunun üzerine eklenmektedir.E devletten nasil isim değiştirme 2021?
DEVLET İSİM SOYAD DEĞİŞİKLİK BAŞVURU Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü başlığı altında e-Devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetler listesini göreceksiniz. Bu listeden “İl / İlçe İdare Kurulu Kararı ile Ad veya Soyadı Düzeltilmesine İlişkin Başvuruların Alınması” seçeneğine tıklayınız.Kimliğe isim ekletmek için ne yapılmalı?
Kimliğe isim ekletmek için ne yapılmalı?İsim değiştirme veya isim ekletme şeklinde talebi olan kişiler nüfus müdürlüklerinin bu talebi gerçekleştirebilmesi için dava açması gerekmektedir. Davaya konu isim veya soy isim tamamen değiştirilebileceği gibi yeni isim ekletme hakkı da bu davayı açan kimselere tanınmıştır.