AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Isil islem uygulamasinda sicaklik ve sure kosullari hangi parametreye gore belirlenir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Isıl işlem uygulamasında sıcaklık ve süre koşulları hangi parametreye göre belirlenir?​

E-değeri : Gıdaların muhafazasında ısıl işlem uygulaması ile enzimlerin inaktivasyonu da önem taşımaktadır. Enzimlerin belirli bir sıcaklıkta inaktif duruma getirilebilmeleri için gerekli süreyi belirten parametre ye “enzim inaktivasyon faktörü” veya “E-değeri” adı verilmektedir.

Pastörizasyon işleminin uygulanmasında hedef alınan mikroorganizma nedir?​

Çeşitli ürünlere pastörizasyon uygulanması pH>4.5 düzeyinde olan gıdalara uygulanan sterilizasyon işleminde hedefteki mikroorganizma daima C. botulinum olmasına karşın, pastörizasyonda her ürün grubu için farklı mikroorganizmalar hedeflenmektedir.
Özellikler mikroorganizmaların besin istekleri yüksek yapılıdır.?
Genel özellikler Mikroorganizmaların besin istekleri yüksek yapılı organizmalara kıyasla genel olarak daha azdır. De ğişen çevre şartlarına göre metabolizmalarını kolayca de ğiştirirler. Mikroorganizmalar geli şmek ve çoğalabilmek için su, enerji kayna ğı, azot kayna ğı, vitaminler ve minerallere gereksinim duyarlar.
Peki, mikroorganizmalar besin istekleri nelerdir?
Mikroorganizmaların besin istekleri yüksek yapılı organizmalara kıyasla genel olarak daha azdır. De ğişen çevre şartlarına göre metabolizmalarını kolayca de ğiştirirler. Mikroorganizmalar geli şmek ve çoğalabilmek için su, enerji kayna ğı, azot kayna ğı, vitaminler ve minerallere gereksinim duyarlar. Ay şe Gürsoy

Sterilizasyon, bir maddenin üzerinde veya içinde bulunan mikroorganizmalardır.?​

■Sterilizasyon:Bir maddenin üzerinde veya içinde bulunan saprofit patojen tüm mikroorganizmaların (vejetatif – sporlu tüm canlı ve aktif şekillerinin) öldürülmesi, inaktive edilmesi veya ortamdan uzaklaştırılması işlemidir. ■Dezenfeksiyon: : Cansız ortamda bulunan bakteri endosporları dış̧ında kalan

Hangi mikroorganizmalar için en iyi ısı sınırı vardır?​

1- Isı: Her mikroorganizma türü için enzim çalışmasına bağlı olarak üremenin ancak olabildiği bir en düşük, (minumum), bir en yüksek (maksimum) ve bir de üremenin en iyi olabildiği uygun (optimum) ısı sınırı vardır. Ayrıca optimum üreme derecelerine göre mikroorganizmalar
 
Geri
Üst