SoruCevap
Yeni Üye
İşık Üniversitesi Maslak Kampüsünde hangi bölümler var? İşık Üniversitesi, İstanbul’da yer alan bir üniversitedir. Maslak Kampüsü, öğrencilere geniş bir akademik yelpaze sunar. Kampüste yer alan mühendislik, işletme, hukuk, iletişim, sanat ve tasarım gibi farklı bölümler bulunmaktadır. Mühendislik bölümleri arasında makine, elektrik, bilgisayar ve endüstri mühendisliği yer almaktadır. İşletme bölümü öğrencilere iş dünyasında liderlik becerileri kazandırmayı hedefler. Hukuk bölümü, öğrencilere yasal bilgi ve yetenekleri geliştirme imkanı sunar. İletişim bölümü, öğrencilere medya ve iletişim alanında uzmanlaşma fırsatı sağlar. Sanat ve tasarım bölümleri ise öğrencilere yaratıcılıklarını keşfetme ve geliştirme şansı sunar.
İçindekiler
İşık Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde İletişim bölümü yer almaktadır.
Bilgisayar Mühendisliği bölümü İşık Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde bulunmaktadır.
İşık Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde İç Mimarlık bölümü eğitim vermektedir.
Uluslararası İlişkiler bölümü İşık Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde yer almaktadır.
İşık Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü bulunmaktadır.
İçindekiler
İşık Üniversitesi Maslak Kampüsünde Hangi Bölümler Var?
İşık Üniversitesi Maslak Kampüsü, çeşitli bölümleri ve programlarıyla öğrencilere geniş bir eğitim yelpazesi sunmaktadır. İşık Üniversitesi Maslak Kampüsünde aşağıdaki bölümler bulunmaktadır:
1. İşletme Bölümü
İşletme bölümü, öğrencilere iş dünyasında liderlik ve yönetim becerileri kazandırmayı hedefleyen bir programdır. Öğrenciler, işletme alanında uzmanlaşmak ve iş dünyasında başarılı kariyerler yapmak için çeşitli dersler alırlar.
2. Mimarlık Bölümü
Mimarlık bölümü, öğrencilere mimarlık alanında eğitim veren bir programdır. Öğrenciler, tasarım, yapı teknolojisi ve estetik gibi konularda bilgi ve beceri kazanırken, çeşitli projeler üzerinde çalışma fırsatı bulurlar.
3. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü, öğrencilere iç mekan tasarımı, mobilya tasarımı, peyzaj tasarımı gibi konularda eğitim veren bir programdır. Öğrenciler, estetik anlayışlarını geliştirirken, çevreye duyarlı tasarımlar yapma becerisi kazanırlar.
4. Hukuk Fakültesi
Hukuk fakültesi, öğrencilere hukuk alanında eğitim veren bir programdır. Öğrenciler, hukuki düşünce ve analiz becerilerini geliştirirken, farklı hukuk dallarında uzmanlaşma fırsatı bulurlar.
5. Psikoloji Bölümü
Psikoloji bölümü, öğrencilere insan davranışlarını anlama ve analiz etme becerisi kazandıran bir programdır. Öğrenciler, psikolojik danışmanlık, klinik psikoloji gibi alanlarda uzmanlaşma imkanı bulurlar.
6. Endüstri Mühendisliği Bölümü
Endüstri Mühendisliği bölümü, öğrencilere üretim süreçlerini optimize etme ve verimlilik artırma becerisi kazandıran bir programdır. Öğrenciler, endüstriyel sistemlerin tasarımı ve yönetimi konularında uzmanlaşma fırsatı bulurlar.
7. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
Bilgisayar Mühendisliği bölümü, öğrencilere bilgisayar sistemleri ve yazılım geliştirme konularında eğitim veren bir programdır. Öğrenciler, programlama dilleri, veri tabanı yönetimi ve ağ teknolojileri gibi konularda uzmanlaşma imkanı bulurlar.
8. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü, öğrencilere elektrik ve elektronik sistemlerin tasarımı ve yönetimi konularında eğitim veren bir programdır. Öğrenciler, elektrik devreleri, kontrol sistemleri ve iletişim teknolojileri gibi konularda uzmanlaşma fırsatı bulurlar.
9. İnşaat Mühendisliği Bölümü
İnşaat Mühendisliği bölümü, öğrencilere yapıların tasarımı, inşa süreci ve proje yönetimi konularında eğitim veren bir programdır. Öğrenciler, yapı malzemeleri, yapı dinamiği ve yapı analizi gibi konularda uzmanlaşma imkanı bulurlar.
10. İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü
İş Sağlığı ve Güvenliği bölümü, öğrencilere işyerlerinde sağlık ve güvenlik önlemlerini planlama ve uygulama becerisi kazandıran bir programdır. Öğrenciler, iş güvenliği mevzuatı, risk analizi ve iş sağlığı yönetimi gibi konularda uzmanlaşma fırsatı bulurlar.
11. Uluslararası İlişkiler Bölümü
Uluslararası İlişkiler bölümü, öğrencilere uluslararası politika, diplomasi ve küresel ilişkiler konularında eğitim veren bir programdır. Öğrenciler, uluslararası kuruluşlar, dış politika analizi ve uluslararası hukuk gibi konularda uzmanlaşma imkanı bulurlar.
12. İletişim Fakültesi
İletişim fakültesi, öğrencilere iletişim alanında eğitim veren bir programdır. Öğrenciler, gazetecilik, halkla ilişkiler, reklamcılık gibi alanlarda uzmanlaşma fırsatı bulurlar.
13. Grafik Tasarımı Bölümü
Grafik Tasarımı bölümü, öğrencilere görsel iletişim ve tasarım becerilerini geliştiren bir programdır. Öğrenciler, grafik tasarım programları, tipografi ve marka tasarımı gibi konularda uzmanlaşma imkanı bulurlar.
14. Turizm İşletmeciliği Bölümü
Turizm İşletmeciliği bölümü, öğrencilere turizm sektöründe işletme becerileri kazandıran bir programdır. Öğrenciler, turizm pazarlama, otel işletmeciliği ve turizm planlama gibi konularda uzmanlaşma fırsatı bulurlar.
15. İngilizce Öğretmenliği Bölümü
İngilizce Öğretmenliği bölümü, öğrencilere İngilizce dilbilgisi, dil edinimi ve öğretimi konularında eğitim veren bir programdır. Öğrenciler, İngilizce öğretmenliği becerilerini geliştirirken, dil öğretim yöntemleri ve materyal geliştirme gibi konularda uzmanlaşma imkanı bulurlar.
16. Matematik Bölümü
Matematik bölümü, öğrencilere matematik bilgisini derinleştirme ve matematiksel problemleri çözme becerisi kazandıran bir programdır. Öğrenciler, matematiksel analiz, cebir ve istatistik gibi konularda uzmanlaşma fırsatı bulurlar.
17. Kimya Bölümü
Kimya bölümü, öğrencilere kimya bilimini anlama ve laboratuvar becerilerini geliştirme imkanı sunan bir programdır. Öğrenciler, organik kimya, fizikokimya ve analitik kimya gibi konularda uzmanlaşma fırsatı bulurlar.
18. Biyoloji Bölümü
Biyoloji bölümü, öğrencilere canlı organizmaların yapısı ve işleyişi konularında eğitim veren bir programdır. Öğrenciler, hücre biyolojisi, genetik ve ekoloji gibi konularda uzmanlaşma imkanı bulurlar.
19. Tarih Bölümü
Tarih bölümü, öğrencilere tarih bilgisini derinleştirme ve tarihi olayları analiz etme becerisi kazandıran bir programdır. Öğrenciler, Osmanlı tarihi, Türk tarihi ve dünya tarihi gibi konularda uzmanlaşma fırsatı bulurlar.
İşık Üniversitesi Maslak Kampüsünde Hangi Bölümler Var?
İşletme bölümü İşık Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde bulunmaktadır. |
Hukuk fakültesi İşık Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde yer almaktadır. |
İşık Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde Mimarlık bölümü bulunmaktadır. |
Psikoloji bölümü İşık Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde eğitim vermektedir. |
İşık Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde İngilizce Öğretmenliği bölümü bulunmaktadır. |
İşık Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde İletişim bölümü yer almaktadır.
Bilgisayar Mühendisliği bölümü İşık Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde bulunmaktadır.
İşık Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde İç Mimarlık bölümü eğitim vermektedir.
Uluslararası İlişkiler bölümü İşık Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde yer almaktadır.
İşık Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü bulunmaktadır.