- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Işığın bir ağırlığı var mıdır?
Özel Görelilik’te ışık her eylemsiz referans sisteminde aynı olduğu için veya diğer bir ifadeyle ışığın hareketsiz olduğu bir referans sistemi olmadığı için ışığın kütlesi yoktur.Foton neden ışık hızıyla hareket eder?
Çünkü ışık, dışarıdan bakan gözlemciye göre saniyede 300.000 kilometre hızla ilerler (tabii kendisi için hız sonsuz, süre sıfırdır). Kütleçekim de birebir aynı hızla ilerler.
Işığın atomu var mı?
Işık; foton denilen kütlesiz (ağırlıksız değil, kütlesiz) ve yüksüz atom-altı parçacıklardan oluşur.Sesin bir kütlesi var mıdır?
Ses mekanik ve boyuna bir dalgadır ve bir enerji transferidir. Herhangi bir kütleye sahip olmayıp ilerleme için bir ortama dolayısı ile hava kütlesine ihtiyaç duymaktadır. Moleküllerin birbirine momentum transferi sonucu enerjiyi kulakta algılamamızdır.
Eğer foton gerçekten de kütlesiz ise evet fotonlar sonsuza kadar yaşar. Ve evet uzayda fener yakarsan fotoları sonsuza kadar gider ama bir yerden sonra onu göremezsin. Çünkü ışığın görünürlüğü onun dalga boyuna bağlı ve bir yerde sonra dalga boyu yeterince genişlediği için gözümüz onu algılayamaz.
Fotonun kütlesi yoksa momentumu nasıl var?
bir şeyin kütlesi yoksa momentumu da olamamalı. (malum momentum kütle ile hızın çarpımıdır. kütle sıfırsa momentum da sıfırdır) ama fotonun inadına momentumu var.
Kütlesi olmayan bir şey var mıdır?
kütlesi olmak ile olmamak arasında dağlar kadar fark vardır inceleniş biçimleri farkı, ortaya çıkış biçimleri farklı vs. bir kere kütlesi olmayan MADDE bulunması imkansızdır zira madde taneciklerden oluşur, bu tanecikler bildiğiniz üzere elektron proton nötron vs.Foton yüksüz mü?
Işığı oluşturan fotonlar, elektromanyetik dalgayı taşıyan bir kuantum parçacıktır. Fotonların en temel özelliği, yüksüz ve kütlesiz olmalarıdır.