AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Isiga bagimli reaksiyonlar nasil gerceklesir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Işığa bağımlı reaksiyonlar nasıl gerçekleşir?​

Işıklı devre reaksiyonları, fotosentetik sistemlerde ışığa bağımlı olarak, güneş enerjisinin kimyasal enerjiye çevrildiği reaksiyonlardır. Bu reaksiyonların sonucunda oksijen, ADP ve NADP+ enerji taşıyıcıları ATP ve NADPH’a dönüştürülür.

Fotosentez olayı gece gündüz aralıksız devam eder mi?​

Özetle: Bitkiler sadece ışığın olduğu durumlarda fotosentez yapabilmektedir; ancak canlı oldukları için sürekli solunum yaparlar. Fakat bir insanın veya evcil hayvanın oksijen tüketme hızı, bir bitkininkinden kat kat fazladır. Dolayısıyla geceleri bir bitkiyle uyumanın size hiçbir zararı yoktur, uyuyun gitsin!
Mor sülfür bakterileri kemosentez yapar mı?
Besin üretmek için ışık enerjisi kullanılırlarsa bu olaya fotosentez, kimyasal enerji kullanılırsa kemosentez denir. Fotosentez Öglena,alg,bitki gibi ökaryot canlılarda ya da mor sülfür bakterileri, siyanobakteriler gibi prokaryotik canlılarda gerçekleşebilir.
Hangi bakterilerde klorofil pigmenti bulunur?
Kloroplast içinde klorofil bulunur ancak fotosentetik bakterilerde kloroplast olmadığından klorofil sitoplazmada serbest bulunur.

Işığa bağımlı tepkimeler nerede gerçekleşir?​

Işığa bağımlı reaksiyonlar Kloroplastın granaları oluşturan tilakoit zarda gerçekleşir. Işık, klorofil (FS I ve FS II), ETS görev yapar. ADP+Pİ, su harcanır. CO2, ATP, NADPH+H+ harcanır.

Kemosentez nedir kimler yapar?​

Işık enerjisi yerine kimyasal enerji kullanarak inorganik bileşiklerden organik besin sentezi olayına kemosentez denir….Kemosentez Hangi Canlılarda Görülür?
Arkelerde klorofil pigmenti bulunur mu?
Ekstrem halofilik arke ler ışık temelli ATP sentezi yaparlar. Klorofil pigmenti yoktur. Gözdeki rodopsin pigmentine benzeyen bakteriorodopsin olarak adlandırılan bir protein bu bakterilerin membranlarında bulunur.
 
Geri
Üst