AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Isi yalitimli cam ne ise yarar?

Editör

Yeni Üye

Isı yalıtımlı cam ne işe yarar?​

Isı kontrollü camlar, bünyesinde bulunan Low-E kaplama sayesinde yalıtım değerleri arttırılmış camlardır. Kış aylarında sıcağı içeride tutarak ısı kayıplarını engeller. Standart çift camlara göre % 50 daha yüksek yalıtım sağlar.

Çift cam nasıl ısı yalıtımı sağlar?​

Teknolojinin gelişmesi ile yalıtım camı (çift cam) üretimi gerçekleştirilmiştir. Aralarında kuru hava barındıracak şekilde iki camın fabrika şartlarında birleştirilmesi ile oluşturulan yalıtım camı üniteleri tek cama göre ısı kayıplarını yarı yarıya azaltır.

Cam filmi soğuğu keser mi?​

Cam filmi soğuğu keser mi?
Az düzeyde ısı ve ışık yansıtan filmi, camın iç yüzeyine kaplanarak %30 ısı kaybını azaltmanız mümkündür. Bu durumun tam tersi yaz aylarında da geçerlidir. Yazın evinizin veya ofisinizin soğutulması için yapılan masraflar cam filmi uygulamaları ile güneş sıcaklığını %80’e kadar geri yansıtılmasıyla azalır.

4 mevsim cam nedir?​

“4 mevsim” camları yumuşak kaplamaya sahip Isı ve Güneş kontrolü sağlayan camlardır. Konut içerisine giren güneş ışığını kontrol ederek yazın ve kışın ısıtma ve soğutma giderlerinde tasarruf sağlar. Özellikle güneşli gün sayısının ve güneş ısısının yüksek olduğu kıyı kesimlerinde kullanılması tavsiye edilmektedir.

Camın kalitesi nasıl anlaşılır?​

Cam Balkon Kalitesi Nasıl Anlaşılır
- Kullanılan alüminyum profil et kalınlığı 3mm olmalıdır.Kesinlikle hurda profil içermemelidir.
- Kullanılacak tekerler paslanmaz olmalıdır.
- Cam aralarında bulunan şeffaf fitiller UV ışınlarına karşı daha dayanıklı ve ayrıca sağlıklı olmalıdır.

Çift cam ısı yalıtımı sağlar mı?​

Çift cam ısı yalıtımı sağlar mı?
Çift camlar estetik görüntü sunar. Bunun yanında ısı izolasyonu konusunda önemli bir yere sahiptir. Yakıt tasarrufu etmek isteyenlerin birinci tercihi olmaktadır. Ses yalıtımında da oldukça başarılı olan çift camlar, dışarıdaki sesin en düşük seviyede içeri girmesini sağlar.

Soğuk için pencereye ne yapılır?​

Pencere ve kapılara fitil takın Kapı ya da pencerelerde soğuğu engellemek için fitil ya da yapışkanlı süngerler kullanabilirsiniz. Uygun fiyata alabileceğiniz bu fitil ve yapışkanlı süngerli kolayca siz de takarak, soğuk havanın içeri girmesini engelleyebilirsiniz.

Hangi cam filmi ısıyı keser mi?​

Az düzeyde ısı ve ışık yansıtan cam filmi filmi camın iç yüzeyine kaplanarak %30 ısı kaybını azaltır. Yazın binanın soğutulması için yapılan masraflar cam filmi fimi ile güneş sıcaklığını %79 kadar geri yansıtılmasıyla azalır.

Isı yalıtımlı camların ve çift camın ısı yalıtımına etkileri hakkında bilgi vermek istiyorsunuz gibi görünüyor. Isı yalıtımlı camlar, özellikle kış aylarında iç mekanı sıcak tutarak enerji tasarrufu sağlar. Low-E kaplaması sayesinde yalıtım değerleri arttırılmış olan bu camlar, standart çift camlara göre %50 daha fazla yalıtım sunarlar.

Çift camlar ise, iki cam arasında kuru hava barındırılarak üretilir. Bu sayede ısı kayıplarını azaltarak enerji verimliliği sağlarlar. Tek camlara göre ısı kayıplarını yarı yarıya azaltabilen çift camlar, yaygın olarak kullanılan bir yalıtım çözümüdür.

Cam filmi ise camın iç yüzeyine kaplanarak ısı ve ışık yansıtabilir. Az düzeyde ısı ve ışık yansıtan bir film kullanılarak %30 ısı kaybını azaltmak mümkündür. Yaz aylarında ise cam filmi, güneş sıcaklığını geri yansıtarak iç mekanı serin tutmaya yardımcı olabilir.

"4 mevsim" camları ise hem ısı hem de güneş kontrolü sağlayan özelliklere sahip camlardır. Bu camlar, konut içerisine giren güneş ışığını kontrol ederek yaz ve kış aylarında enerji giderlerinde tasarruf sağlarlar. Özellikle güneşli bölgelerde tercih edilirler.

Son olarak, cam kalitesini belirleyen bazı unsurlar şunlardır:
- Kullanılan alüminyum profilin kalınlığı
- Kullanılan tekerlerin kalitesi
- Cam aralarında bulunan şeffaf fitillerin UV ışınlarına karşı dayanıklılığı

Çift camlar, hem enerji tasarrufu sağlar hem de ses yalıtımında etkilidir. Pencere ve kapılara fitil takarak soğuk hava girişini engellemek mümkündür. Cam filmleri ise iç mekanı hem soğuktan hem de sıcaktan koruyabilirler. Umarım bu bilgiler faydalı olmuştur. Herhangi bir sorunuz varsa çekinmeden sorabilirsiniz.

Geri