Isı yalıtımı için mantolama mı file sıva mı?
Bunu için içerideki ısının dışarı geçmemesinin sağlanması gerekmektedir. Buda ısı yalıtım sıvası ile mümkündür. Sürekli olarak bir ısıtma cihazı kullanılmayan ve güneş ışınlarına çok fazla maruz kalan evler için ise mantolama işlemi daha uygundur.Isı yalıtım sıvası işe yarıyor mu?
Isı yalıtım sıvası işe yarıyor mu?Isı, ses, su ve yangın yalıtımında mükemmel bir performans sağlar. Yoğunluğu oldukça düşüktür ve normal sıvalara göre 6 kat daha hafiftir. Hafifliğinin artısı binanıza fazladan yük yapmamış olması ve buna balı olarak deprem dayanımının artmasıdır. Isı yalıtım sıvasının ömrü binanınız ömrüne eşittir.
Mantolama öncesi sıva yapılır mı?
Mantolama öncesi sıva yapılır mı?Mantolama uygulaması, +5°C ile +30°C sıcaklık aralığında yapılmalıdır. Uygulamaya başlamadan önce bina üzerindeki cam, ahşap, vb. yapı elemanları kirlenmeye ve zarar görmeye karşı korunmalıdır. Binanın geneli ve mantolama yapılacak yüzey nemli olmamalı, döşeme şapları, iç ve dış duvar sıvaları kurumuş olmalıdır.
Cam yünü ısı yalıtımı nedir?
Cam yünü, 0,040 /mK ısı iletim katsayısı ile ısı yalıtımı, ve -50 / +250°C aralığındaki sıcaklık dayanımıyla da yangın güvenliği sağlamaktadır. Bağlayıcı kullanılmamış cam yünü ürünlerde ısı 500°C’ye kadar çıkabilmektedir. Cam yünü de taş yünü gibi böcekler ve mikro organizmalar tarafından tahrip edilmez.Taş yününün yanma özelliği var mıdır?
Taş yününün yanma özelliği var mıdır?Taşyününün ısı iletkenlik değerinin çok düşük olması onu iyi bir ısı yalıtım malzemesi yapmaktadır. Isı iletkenlik değeri yaklaşık 0,035 – 0,040 W/mK aralığındadır. Özellikle ısı direnci yüksektir ve -50/+1000 oC aralığında kullanılabilmekte olan bir malzeme olarak yanmaz malzeme sınıfındadır.
Isı yalıtım sıvası nerelerde kullanılır?
Isı yalıtım sıvası nerelerde kullanılır?Isı yalıtım sıvası binaların dış cephe yüzeylerinde, binalarda bulunan kolon ve kirişlerde, kaba ya da ince sıvalarda, tuğla vb. yerlere uygulanabilmektedir. Uygulama sonucunda ısı yalıtımını maksimum düzeyde sağlar.