AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Isi yalitimi genellikle yapilarin hangi bolumlerinde yapilmasi gerekir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Isı yalıtımı genellikle yapıların hangi bölümlerinde yapılması gerekir?​

Isı yalıtım malzemeleri yapıların duvar, çatı ve döşemelerini oluşturan yapı elemanlarında ve tesisat sistemlerinin yalıtımında kullanılabilirler. Bu malzemeler ile birlikte pencerelerde kullanılan nitelikli doğramalar ve yalıtım camı üniteleri de etkin ısı yalıtımında büyük önem taşımaktadır.

Evlerde ısı yalıtımı nasıl olur?​

Daire ve oda içi yalıtımlarda genel olarak 1-2 cm’lik yalıtım kullanılır ve çeşitli sıva malzemeleri tercih edilir. Zamanla çatlaklara sebebiyet vermemesi için yalıtım üzerine kullanılacak sıva malzemesinde de kaliteli bir sıva tercih edilmelidir. Genelde yapının kuzey cephesine yalıtım yapmak yeterli bulunur.
Isı yalıtımı nerede yapılır?
Isı yalıtımı; binaların çatı ve duvarlarına sıva, toprak temaslı mahallere, katları ayıran döşemelere şap, tesisat boruları ve havalandırma kanallarına ve garaj, depo gibi ısıtılmayan bölümlere bakan duvarlara yapılır.
Bir evin ısı yalıtımı sağlamak için hangi bölümlerinde neler yapılabilir?
Bir evin ısı yalıtımını sağlamak için;

Isı yalıtımda EPS mi XPS mi?​

EXTRUDE POLİSTREN (XPS) şişirici gaza ve zamana bağlı olarak değişmez. XPS ısı iletkenliği düşüktür, ancak şişirici gaza ve zamana bağlı olarak değişir. EPS ısı yalıtım levhalarında köpük oluşturmak için kullanılan şişirici gaz (pentan gazı) ozon tabakasına zarar vermez, iklim değişikliklerine sebep olmaz.

Isı yalıtımı hangi malzemelerle yapılır?​

En iyi ısı yalıtım malzemeleri nelerdir?

Geri