AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Isi yalitimi enerji tasarrufu saglar mi?

Editör

Yeni Üye

Isı yalıtımı enerji tasarrufu sağlar mı?​

Etkin bir ısı yalıtımı, ortalama P civarında enerji tasarrufu yapmanızı sağlar. Isı yalıtımı fiyatları ilk etapta kulağınıza yüksek gelse de aslında bu hem yaşam kaliteniz hem de maddi kazanımınız için yapılmış uzun vadeli bir yatırımdır.

Izocam ne kadar tasarruf sağlar?​

Yalıtım yaparak hem ısıtma hem soğutma için yaptığınız harcamalarda en az `’a varan tasarruf sağlayabilirsiniz.

Enerji tasarrufu için yalıtım nedir?​

Enerji tasarrufu için yalıtım nedir?
Soğuk iklim şartlarında ısı kayıplarını ve yaz aylarında ortaya çıkan ısı kazançlarını azaltmak için yapılan işlemlere ısı yalıtımı denir. Isı yalıtımı, binalara dışarıdan gelen sıcağı ve soğuğu önlemek için yapılan uygulamalardır.

Çatı arasına ne serilir?​

Kullanım Alanları Şilteler, kullanılan çatı aralarında, mertek aralarına alüminyum folyolu yüzeyi içe bakacak şekilde yerleştirilir. Şiltelerin eninin 50 cm olması nedeniyle, standart ölçülerde oluşturulan ahşap çatılarda mertek aralarına herhangi bir zayiat vermeden tam olarak uyum sağlar.

Izocam işe yarar mı?​

Faydaları Şu Şekilde Özetlenebilir : İzocam Çatı Şiltesi hafif olduğundan, çatıya çıkartılması ve kesilerek uygulanması çok kolaydır. Camyününün ve yüzey kaplama malzemesinin özelliklerinden dolayı uygulama sırasında yırtılmaz, fire vermez. Her türlü ahşap ve metal çatıya kolaylıkla uyum sağlar.

Dış cephe kaplama malzemeleri nelerdir?​

Dış cephe kaplama malzemeleri nelerdir?
Ancak genel olarak mantolama yapılırken kullanılan malzemeler; ısı yalıtım levhaları (en çok kullanılan levhalar; EPS, XPS ve Taşyünü levhalarıdır), yapıştırma harçları, ısı yalıtım sıvaları, dekoratif dış cephe kaplama sıvası, donatı filesi, plastik mantolama dübeli, köşe profili, subasman profili şeklindedir.
Dış cephe Mantolama Fiyatları ne kadar?​
Dış cephe mantolama fiyatları 2018 yılında 24.00 TL + KDV iken Dolar ve Euro para birimlerinde yaşanan döviz kuru dalgalanmaları nedeniyle 2019 yılında fiyatlar artış gösterdi. 2020 mantolama fiyatları ise, 3 cm mantolama levhası için 32.00TL + KDV, 4 cm mantolama plakası 34.00TL + KDV’dir.

Isı yalıtımı, binaların içerisine dışarıdan gelen sıcak veya soğuk havanın etkisini azaltarak enerji tasarrufu sağlar. Bu tasarruf, ısıtma ve soğutma sistemlerinin daha az enerji harcaması anlamına gelir. Ortalama olarak, etkin bir ısı yalıtımı sistemi kullanarak %P civarında enerji tasarrufu sağlanabilir.

Özellikle soğuk iklim şartlarında ısı kayıplarını azaltmak ve yaz aylarında oluşan ısı kazançlarını önlemek için ısı yalıtımı uygulanır. Böylece bina içerisindeki sıcaklık daha dengeli bir şekilde korunur ve enerji harcamaları azalır.

Izocam gibi yalıtım malzemeleri, çatı arasına serilerek binalarda enerji tasarrufu sağlar. Bu malzemeler hafif, kolay uygulanabilir ve fırlamaz yapılarıyla öne çıkar. İzocam ürünleri çatıya çıkartılması ve kesilerek uygulanması kolay olduğu için tercih edilen yalıtım malzemelerindendir.

Dış cephe kaplama malzemeleri arasında ise ısı yalıtım levhaları (EPS, XPS, Taşyünü levhaları), yapıştırma harçları, ısı yalıtım sıvaları, dekoratif dış cephe kaplama sıvası, donatı filesi, plastik mantolama dübelleri, köşe profilleri ve subasman profilleri yer alır. Bu malzemeler sayesinde dış cephe yalıtımı sağlanır ve enerji verimliliği artırılır.

Dış cephe mantolama fiyatları, malzeme maliyetleri, uygulama şekli, alanın büyüklüğü gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. 2018 yılında 24.00 TL + KDV olan dış cephe mantolama fiyatları, 2019 ve 2020 yıllarında döviz kurlarındaki dalgalanmalar nedeniyle artış gösterebilir. Yine de mantolama işlemi uzun vadede enerji tasarrufu sağladığından maddi olarak karlı bir yatırım olabilir.

Geri