AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Isi yalitim ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Isı yalıtım ne işe yarar?​

Isı yalıtımı, sıcak ya da soğuk havanın ısı köprüleri vasıtasıyla konutların içine girmesini ya da çıkmasını engellemek amacıyla yapılan işlemler bütünüdür. Isı yalıtımı yapılan binalarda kışın ısınmak yazın da serinlemek için harcadığınız enerji azalır.

Isı yalıtım levhası ne işe yarar?​

Isı Yalıtım Levhası Ölçüleri Yapılacak mantolama sayesinde kış çok daha sıcak ve yaz aylarında da daha serin bununla beraber daha temiz, rutubeti az, bir ortam sağlaması ve bu sayede yaşam standartlarının yükseltilmesi hedeflenir. Genişletilmiş polistiren yalıtımı, hafif, sert, kapalı bir hücre yalıtımıdır.

Duvar yalıtım malzemeleri nelerdir?​

Duvar yalıtım malzemeleri nelerdir?
Camyünü : ( TS 901 – EN13162 )

Bina yalıtımı ne işe yarar?​

Bina ısı yalıtımı programı ile küf ve nemden korunan evleriniz, rutubetsiz ve daha sıhhatli bir forma kavuşur. Konfor ve rahatlık kazanan yuvalarınızda bakım ve tamir gibi harcamalara daha az gereksinim duyulur. Binalarda yaşanan yoğuşma önlenerek yapı bileşenleri korozyona karşı korunur.

Dış yalıtım ne işe yarar?​

Dış cephe mantolama sistemleri, yapı dış duvarlarını çepeçevre sararak ısı köprülerinin oluşumunu engeller ve enerji kayıplarının önlenmesinde büyük rol oynar. Yapıların, maliyet avantajı açısından en ısı verimli şekilde oluşturulabilmesi fırsatı, tasarım ve inşaat aşamasında ortaya çıkmaktadır.

XPS Isı yalıtım Levhası nerelerde kullanılır?​

XPS Isı yalıtım Levhası nerelerde kullanılır?
Endüstride, sandviç çatı ve cephe panellerinde, frigorik kamyon kasalarında, soğuk hava depolarında, acil durum barakalarında, şantiye ve askeri amaçlı korunma ünitelerinde, doğrama sistemlerinin camsız bölümlerinde, ısı yalıtımlı sandviç ara bölme duvarlarında, besi çiftliklerinde kullanılabilir.
Extrüde polistren XPS Isı yalıtım Levhaları nedir?​
Ekstrüdepolistren levha (XPS- Haddelenmiş polistren köpük), polistren kökenli maddenin ekstrüzyon yolu ile levha halinde çekilmesiyle yerli olarak üretilen bir ısı yalıtım malzemesidir. XPS kullanım yeri ve amacına göre farklı boyut ve yoğunlukta değişik kenar ve yüzey şekillerinde levha olarak üretilebilir.

Isı yalıtımı, binaların içindeki sıcaklığın dış etkenlerden etkilenmesini azaltmak amacıyla yapılan bir işlemdir. Isı yalıtımı sayesinde, kışın iç mekânın ısıtılması, yazın ise serinletilmesi için harcanan enerji miktarı düşer. Bu da enerji tasarrufu sağlar ve bina sakinlerine daha konforlu bir yaşam ortamı sunar.

Isı yalıtım levhaları da binaların dış yüzeylerine uygulanarak ısı yalıtımı sağlayan malzemelerdir. Genellikle genişletilmiş polistiren gibi malzemelerden yapılan bu levhalar, binaların dış duvarlarını çepeçevre saran kaplamalar şeklinde kullanılır. Bu sayede ısı köprüleri oluşumu engellenir ve enerji kayıpları azaltılır. Aynı zamanda daha temiz, rutubetsiz ve sıhhatli bir yaşam ortamı elde edilmesine de yardımcı olur.

Duvar yalıtım malzemeleri arasında camyünü de bulunmaktadır. Camyünü, TS 901 ve EN13162 standartlarına uygun olarak üretilen bir yalıtım malzemesidir. Bu malzeme de duvarlarda kullanılarak ısı yalıtımı sağlar ve enerji tasarrufuna katkıda bulunur.

Bina yalıtımı, evlerin küf ve nem gibi sorunlardan korunmasını sağlar, yapı bileşenlerinin korozyona karşı korunmasını sağlar ve yaşam alanlarında konforu arttırır. Dış yalıtım ise binaların dış cephesine uygulanan yalıtım sistemleri sayesinde enerji tasarrufuna önemli katkılar yapar ve yapıların daha verimli bir şekilde ısı yalıtımına sahip olmasını sağlar.

XPS Isı yalıtım levhaları genellikle endüstride, çatı ve cephe panellerinde, soğuk hava depolarında, frigorik kamyon kasalarında, acil durum barakalarında ve diğer birçok alanda kullanılır. Bu levhalar, haddelenmiş polistiren köpükten üretilir ve farklı boyutlarda ve yoğunluklarda olabilir. Bu malzeme, ısı yalıtımında etkili bir çözüm sunmaktadır.

Geri