AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Isi yalitim levhalari nedir?

Editör

Yeni Üye

Isı yalıtım levhaları nedir?​

Expande polistren (EPS) olarak adlandırdığımız “ısı yalıtım levhası” petrol türevi malzemelerin değişik şişirme gazlarıyla genişletilerek köpük haline getirilmesiyle değişik yoğunluklarda üretilebilen kapalı hücreli organik kökenli bir dış cephe kaplama malzemesidir.

Yalıtım malzemelerin özellikleri nelerdir?​

Yalıtım malzemelerin özellikleri nelerdir?
Isı yalıtım malzemelerinin ısı iletim katsayılarının küçük olmalıdır. – Isı yalıtım malzemeleri hafif olmalıdır. – Isı yalıtım malzemeleri kokusuz olmalıdır. – Su ve nem absorbe etme özelliği olmalıdır. – Bakteri ve haşerelerin yuva yapmasına elverişli olmamalıdır. – Çürümeye karşı dayanıklı olmalıdır. – İlk özelliğini …

EPS ile XPS arasındaki fark nedir?​

EPS ile XPS arasındaki fark nedir?
EXTRUDE POLİSTREN (XPS) şişirici gaza ve zamana bağlı olarak değişmez. XPS ısı iletkenliği düşüktür, ancak şişirici gaza ve zamana bağlı olarak değişir. EPS ısı yalıtım levhalarında köpük oluşturmak için kullanılan şişirici gaz (pentan gazı) ozon tabakasına zarar vermez, iklim değişikliklerine sebep olmaz.

5 cm XPS kaç m3?​

5 cm XPS Isı Yalıtım Levhası (28-32 DNS) Kalınlık :5 cm Yoğunluk : 28-32 DNS Levha Ebatları :60cm x 120cm Paket Metrajı :5,76 m2 Paket m3 :0,288 m3 Levha Adedi/Paket :8 Adet Ürün Açıklaması duvar, kolon ve kirişlerin ısı yalıtımında kullanılan ekstrüde polistren ısı yalıtım levhalarıdır.

Isı yalıtım Malzemeleri ve Özellikleri Nelerdir?​

Isı yalıtım Malzemeleri ve Özellikleri Nelerdir?
ISI YALITIM MALZEMELERİ
- Isı yalıtım malzemelerinin ısı iletim katsayılarının küçük olmalıdır. Isı yalıtım malzemeleri hafif olmalıdır. Isı yalıtım malzemeleri kokusuz olmalıdır.
- Camyünü : ( TS 901 – EN13162 ) Taşyünü : ( TS 901 – EN13162 ) Expande Polistren (EPS) : ( TS7316 – EN13163 )
- Seramik Yünü Melamin Köpüğü

Binalarda kullanılan yalıtım malzemeleri ve özellikleri nelerdir?​

Binalarda kullanılan yalıtım malzemeleri ve özellikleri nelerdir?
Bina yalıtımlarında kullanılan ve ülkemizde üretilen ısı yalıtım malzemeleri; camın lif haline getirilerek elde edilen cam yünü ( bakalitli ve bakalitsiz çeşitleriyle), bazalt ve kireç taşından elde edilen taş yünü ( yüksek ve düşük yoğunluklu ), genleştirilmiş polistren ( EPS ) ve extrüde polistren ( XPS ) ısı yalıtım …
XPS malzemesi nedir?​
XPS bir yalıtım malzemesidir ve çatılarda, soğuk depolarda, endüstride ve şantiyelerde kullanılır. Su geçirmediği ve neme dayanıklı olduğu için özellikle ısı yalıtımı amacıyla kullanılmaktadır. XPS köpüklü malzemelerdir ve diğer tüm ısı yalıtımı malzemelerine göre ne fazla tercih edilenidir.

1 m3 5 cm XPS kaç M2?​

1 m3 5 cm XPS kaç M2?
5 cm XPS Isı Yalıtım Levhası (28-32 DNS) Kalınlık :5 cm Yoğunluk : 28-32 DNS Levha Ebatları :60cm x 120cm Paket Metrajı :5,76 m2 Paket m3 :0,288 m3 Levha Adedi/Paket :8 Adet Ürün Açıklaması duvar, kolon ve kirişlerin ısı yalıtımında kullanılan ekstrüde polistren ısı yalıtım levhalarıdır. Her iki yüzeyi baskılıdır.

1 paket 3 cm XPS kaç m3?​

1 paket 3 cm XPS kaç m3?
3 cm Xps (0,3024 m3/ Paket)

Isı yalıtım levhaları, genellikle ekstrude polistren (XPS) veya expande polistren (EPS) gibi malzemelerden yapılan kapalı hücreli organik kökenli dış cephe kaplama malzemeleridir. Bu malzemeler, binalarda ısı kaybını azaltarak enerji tasarrufu sağlarlar ve yapıları dış etkenlere karşı korurlar.

Yalıtım malzemelerinin özellikleri şunlar olmalıdır:
- Isı iletim katsayısının düşük olması: Isı yalıtım malzemelerinin ısı iletim katsayıları ne kadar düşük olursa, o kadar iyi bir yalıtım performansı gösterirler.
- Hafif olmaları: Yalıtım malzemelerinin hafif olması, uygulama kolaylığı sağlar.
- Kokusuz olmaları: Yalıtım malzemeleri, kokusuz olmalıdır ki iç mekanlarda rahatlıkla kullanılabilsinler.
- Su ve nem absorbe etme özelliği: Yalıtım malzemeleri su ve nem absorbe etmemelidir, bu özellikleri dayanıklılıklarını artırır.
- Bakteri ve haşerelerin yuva yapmasına elverişsiz olmaları: Yalıtım malzemeleri bakteri ve haşerelerin oluşmasını engellemelidir.
- Çürümeye karşı dayanıklı olmaları: Yalıtım malzemelerinin dış etkenler karşısında çürümemesi ve dayanıklı olması önemlidir.

EPS ve XPS arasındaki farklar ise şunlardır:
- XPS (extrude polistren), şişirici gaza ve zamana bağlı olarak değişmezken, EPS (expande polistren) bu faktörlere bağlı olarak özelliklerinde değişiklik gösterebilir.
- XPS'ın ısı iletkenliği düşüktür ancak EPS gibi gaz içermez ve daha fazla tercih edilir.
- EPS'te kullanılan şişirici gaz (pentan gazı), ozon tabakasına zarar vermeden üretilirken XPS'te bu durum bir endişe olabilir.

Son olarak, 5 cm XPS levha 0.288 m³ iken, 1 m³ 5 cm XPS ise 5.76 m² olarak ifade edilir. 3 cm XPS ise 1 paket içinde 0.3024 m³ olarak yer alır. Eğer yalıtım malzemeleri ve özellikleri hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, lütfen sormaktan çekinmeyin.

Geri