- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
İşi bırakmayı zamanında bildirmeyen mükelleflere ne çeşit vergi ceza kesilir?
İşi Bırakmanın Bildirilmemesinin Cezası İşe başlamanın süresinde bildirilmemesi veya hiç bildirilmemesi durumunda VUK 352 inci maddesi uyarıncaa II. derece usulsüzlük cezası kesilecektir.Vergi denetim Türleri Nelerdir?
Vergi Denetim Türleri Türkiye’de vergi denetimi, yoklama, inceleme, arama ve bilgi toplama olmak üzere dört çeşittir.Vergi denetimi yoklama nedir?
Vergi yoklaması, mükellefleri ve mükellefiyetle ilgili maddî olayları, kayıtları ve mevzuları araştırmak ve tespit etme amacıyla yapılan bir vergi denetim aracıdır (VUK m.127). Yoklamanın en çok uygulandığı konular, mükelleflerin işe başlama, işi bırakma ve iş değişikliği bildirimlerinin kontrol edilmesidir.
İşi terk bildirimi en geç hangi süre içinde verilmelidir?
▪ İşi Bırakma Bildirimi Mükellefiyetin başlangıcında işe başlamayı bildirmek zorunda olan mükellefler, işi bıraktıklarında da bu hususu işi bırakma tarihinden itibaren 1 ay içinde ilgili vergi dairesine bildirmek zorundadırlar.
Mükellefiyetli Şube ne demek?
Şube açanlar, yeni şubedeki stopaj beyannamesini şubenin bağlı olduğu vergi dairesine verirse, bir başka deyişle şubeye ilişkin stopaj beyannamesi şubenin bağlı olduğu vergi dairesine verilirse buna “mükellefiyetli şube” denir.Tahsil idari işlem mi?
Vergi hukukunun idare hukuku ile iç içeliği açıktır; bireysel bir vergi işleminin bir idari işlem niteliğinde olması, 213 sayılı VUK’un tarh ve tahsil işlemlerini birer idari işlem olarak tanımlaması, idari işlemlerin unsurlarının vergilendirme işlemleri bakımından büyük ölçüde geçerli olması bunun göstergesidir.Tarh işleminde yetkili idari makam nedir?
Tarh işlemi ve hazırlık işlemlerinde yetki VUK’ nu, teşkilat kanunları ve diğer kanunlarla belirlenmiştir. Vergi tarhı vergi dairesinin yetkisindedir. (VUK 4. madde.). Mükelleflerin hangi vergi dairelerine bağlı olacağı (yani yer yönünden yetki) vergi kanunları ile belirlenir.