AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Isgal ne demek cumle icinde kullan?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Işgal ne demek cümle içinde kullan?​

İşgal kelime anlamı olarak; farklı birisinin elinde olan bir toprağı, bir alanı, bir yeri ele geçirmeye işgal adı verilmektedir. İşgal kelimesi ile ilgili cümle örnekleri aşağıdaki gibi olacaktır; – İşgal altında bulunan topraklarımızı kurtarmak için elimizden geleni yapacağız. – Yapılan bu işgaller hukuksuzdur.

Işgal etmek ne anlama geliyor?​

bir yeri ele gecirmek. genelde kanli olur.
Pazu ne demek ve cümle?
Türk Dil Kurumu’na göre pazu kelimesinin bir diğer anlamı ise ” hamur topağı, beze” dir. Bu anlamda pazu kelimesini cümle içerisinde şöyle kullanabiliriz:” Futbol takımının kaptanı ayırt edilebilmek için koluna pazu bandı takmaktadır.”
Cümle potin ne demek?
a. Koncu ayak bileğini örtecek kadar uzun olan, bağcıklı veya yan tarafı lastikli ayakkabı: “Soyunmaya hatta potinlerini çıkarmaya takati yoktu.” -S. F. Abasıyanık.

Medrese ne demek cümle?​

Medrese, Arapça kökenli bir kelimedir. Medrese kelimesinin anlamı ise İslam dini kurallarına göre eğitim verilen yer, fakülte anlamına gelir. Medrese İle İlgili Cümleler Nelerdir? Geceleri bir caminin ya da bir medresenin köşesinde yatar ve orada uyurmuş.

Bir yeri ele geçirmeye ne ad verilir?​

Ele geçirmek deyiminin anlamı ve cümle içinde kullanımı İle örnekleri sizler için derledik. Ele geçirmek deyimi bir durumda izinsiz olarak bir şeyi yahut bir yeri ele geçirmek anlamlarında kullanılmaktadır. Ele geçirmek gerçek anlamda ele geçirmek gibi varlığa sahip olmak demektir.
Pazu kelimesi ne anlama gelir?
Kolun omuz ile dirsek arasındaki bölümünde bulunan, şişkince kas kitlesi.
Kol pazu mu pazı mı?
işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Bazu şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Pazı şeklinde olmalıdır.

Potin hangi yöreye aittir?​

Fransızca bottine “küçük çizme, bot” sözcüğünden alıntıdır.

Koncu ne anlama geliyor?​

Konç kelimesi ayağa giyilen ve ayak bileğinden baldıra doğru olan bölüm anlamına gelmektedir.
Medrese kelimesi ne anlama geliyor?
Medrese, Müslüman ülkelerde orta ve yükseköğretimin yapıldığı eğitim kurumlarının genel adıdır. Medrese kelimesi Arapça ders (درس) kökünden gelir. Medreselerde ders verenlere “müderris”, onların yardımcılarına “muid”, okuyanlara “danışmend”, “softa” veya “talebe” adı verilir.
Elden geçirmek ne anlama gelir?
yeniden ele almak, hatalarını eksiklerini gidermek, tamir etmek. genelde giyecekler için kullanılır.

Rıhtım ne anlama gelir?​

Deniz kıyılarında ve deniz ticareti yapılan yerlerde sıklıkla kullanılan bir alan anlamına gelen rıhtım kelimesi deniz taşıtları için yapılmış yer anlamına gelmektedir. Deniz taşıtlarının yolcu veya yük bindirip indirdikleri yere rıhtım adı verilmektedir.

Geri