ISG kursu almadan sinava girebilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

İSG kursu almadan sınava girebilir mi?​

Genel Açıklama: Daha önce iş güvenliği uzmanlığı belgesi almamış olanlar, ilk başta sadece (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi alabilecekler, bu belgeyi alabilmeleri için de önce kursa giderek iş güvenliği uzmanlığı eğitimi almaları, ardından sınava katılarak sınavda başarılı olmaları gerekecektir.

İş sağlığı ve güvenliği eğitimi kimler alabilir?​

“Mühendislik- mimarlık fakültesi mezunları, fen edebiyat fakültelerinin fizik, kimya biyoloji bölümü mezunları, teknik öğretmenler ve iş sağlığı güvenliği programı mezunları” iş güvenliği uzmanı olabilirler.
İSG sınavına kaç kez girilebilir 2021?
Eğitim alan kişilerin sınırsız sınav hakkı bulunmaktadır. Yalnızca bir defa eğitim alarak, başarılı olana kadar sınava girebilmektedir.

2022 İSG sınavına kimler girebilir?​

İlgili mevzuat kapsamında, yetkilendirilmiş eğitim kurumlarından eğitim almadan doğrudan sınava katılma hakkı olan adayların (üniversitelerin iş sağlığı ve güvenliği lisans programını tamamlayanlar, iş sağlığı veya iş sağlığı ve güvenliği bilim uzmanı unvanına sahip olan hekimler, iş sağlığı ve güvenliği veya iş …

İş sağlığı ve güvenliği dersini kimler verebilir?​

Buna göre işyerinde çalışanlara verilecek iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin, eğitimlerin verileceği işyerinin çalışanı niteliğinde olan bir iş güvenliği uzmanı tarafından veya işyerinin hizmet aldığı ortak sağlık ve güvenlik biriminin iş güvenliği uzmanı tarafından verilmesi gerekmektedir.
İSG sınavı ne zaman 2022?
İSG 2022 yılında 15 Mayıs tarihinde düzenlenecek. İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavına giren adaylar heyecanla sonuç açıklamasını beklemeye başladılar.
İş Sağlığı ve Güvenliği Kursu ile İş Güvenliği Sertifikası Nasıl Alınır? İş sağlığı ve güvenliği kursu ile verilen iş güvenliği eğitimi sonunda ÖSYM tarafından yapılacak sınava girmeniz gerekecektir. Bu sınav sonrasında başarılı olan adaylar iş güvenliği sertifikası almaya hak kazanırlar.

Geri