ISG Katip sertifika basvurusu nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

ISG Katip sertifika başvurusu nasıl yapılır?​

e-Devlet kapısı aracılığı ile İSG-KATİP’e giriş yapınız. Sorgulama & Başvuru butonuna basınız. Açılan pencerede yapmak istediğiniz başvuru kategorisini seçerek Sorgulama & Başvuru butonuna basınız. Sertifika başvurusu butonuna basınız.

Avrupa onaylı sertifika nedir?​

Avrupa onaylı sertifika nedir?
Europass Sertifika Eki işveren ve eğitim kurumlarının mesleki eğitim yeterliliğinizi daha kolay anlamalarına yardımcı olacak bilgiler içeren bir belgedir.

İSG Katip E imzalı sertifika nasıl alınır?​

İSG Katip E imzalı sertifika nasıl alınır?
“E-İmzalı Sertifika Süreci” Hakkında Duyuru 3- “Mesleği” kısmında mesleğinizi doğru olarak seçmeniz ve “Kayıt” butonuna basmanız gerekmektedir. 4- Bu işlemler tamamlandıktan sonra İSG Genel Müdürü tarafından sertifikanız e-imzalanacak ve İSG-KATİP üzerinden indirilebilir hale gelecektir.

C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi nasıl alınır?​

Eğitim programlarını tamamlayan adayların sınavları OSYM tarafından yılda 2 defa yapılmaktadır. Adayların C sınıfı İş Güvenliği uzmanlık sertifikası alabilmeleri için, ÖSYM tarafından yaptırılacak merkezi sınavdan 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alarak başarılı olmaları gerekmektedir.

Uluslararası Onaylı sertifika ne demek?​

Uluslararası Onaylı sertifika ne demek?
Uluslararası onaylı sertifika: Dünya çapında farklı bir ülkede kariyer kapılarının açılmasına yardımcı olur. Farklı ülkelerde oturma ve çalışma izni alabilmek için büyük bir avantajdır. Mesleki yeterliliğiniz ve gelişim düzeyiniz uluslararası mecrada kanıtlanmış olur.

İş sağlığı ve güvenliği sertifikası nereden alınır?​

İş sağlığı ve güvenliği sertifikası nereden alınır?
İş sağlığı ve güvenliği sertifikası veren kurumlar başında İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü yer almaktadır. Bu kurum tarafından yapılan eğitim ve sınavlara katılarak başarılı olmanız taktirde sertifika almaya hak kazanabilirsiniz.

İş sağlığı ve iş güvenliği sertifikası nasıl alınır?​

Adayların girmesi gereken sınavın adı İşyeri Hekimliği ve İşyeri Uzmanlığı’dır. Sınavı yapan kurum ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’dır. Bakanlık tarafından yapılan sınavda en az 70 puan alma şartı vardır. 70 puan alan adaylar İSG uzmanı olmaya hak kazanır.

İSG Katip sertifika başvurusu için e-Devlet kapısı üzerinden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. İlk olarak İSG-KATİP'e giriş yaparak Sorgulama & Başvuru butonuna tıklamanız gerekmektedir. Açılan pencereden yapmak istediğiniz başvuru kategorisini seçerek Sorgulama & Başvuru butonuna basınız. Son olarak, sertifika başvurusu butonuna tıklayarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Avrupa onaylı sertifika, Europass Sertifika Eki adı verilen bir belgedir. Bu belge, işveren ve eğitim kurumlarına mesleki eğitim yeterliliğinizi daha kolay anlamalarına yardımcı olacak bilgiler içerir.

İSG Katip E-imzalı sertifika almak için "Mesleği" doğru olarak seçmeniz ve "Kayıt" butonuna tıklamanız gerekmektedir. İşlemler tamamlandıktan sonra İSG Genel Müdürü tarafından sertifikanız e-imzalanacak ve İSG-KATİP üzerinden indirilebilir hale gelecektir.

C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi alabilmek için eğitim programlarını tamamlamanız ve ÖSYM tarafından yapılan merkezi sınavdan en az 70 puan almanız gerekmektedir. Sınavlar yılda 2 defa yapılmaktadır.

Uluslararası onaylı sertifika, dünya çapında farklı bir ülkede kariyer kapılarının açılmasına ve uluslararası alanda mesleki yeterliliğinizi kanıtlamanıza yardımcı olur.

İş sağlığı ve güvenliği sertifikası almak için İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim ve sınavlara katılıp başarılı olmanız gerekmektedir.

İş sağlığı ve iş güvenliği sertifikası almak isteyen adayların İşyeri Hekimliği ve İşyeri Uzmanlığı sınavına girmeleri gerekmektedir. Bu sınavı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapmaktadır ve en az 70 puan almanız gerekmektedir. 70 puan alan adaylar İSG uzmanı olmaya hak kazanır.

Geri