Ise iade davasi kazandiktan sonra ne yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
162.156
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Işe iade davası kazandıktan sonra ne yapılır?​

Yani işe iade davasını kazanan işçi, kesinleşen mahkeme kararının tebliğinden itibaren 10 gün içerisinde işe başlamak için işverenine başvuruda bulunmak durumunda olup aksi halde süresi içerisinde başvuruda bulunmazsa, işverence yapılan fesih geçerli bir fesih haline gelir ve işçi boşta geçen süre ücreti ve işe …

Iş mahkemesi kaç celsede biter?​

İş Mahkemesi Ne Kadar Sürer 2019 yılı için adalet bakanlığı tarafından davanın açıldığında sonuçlanma hedef süresi belirlenmiştir. İş mahkemesi hedef süresi 540 günde sonuçlanmasını hedeflenmiştir. bu sürede ortalama 18 ay içerisinde sonuçlanacağı anlamı taşımaktadır.
Iş davaları kaç günde karara bağlanır?
Yargıtay tarafından incelenen dava, 1 ay ile 3 ay içinde kesin karara bağlanır. Bölge adliyelerinde davanın sonuçlanma süresi, tahmini 2 ila 4 aydır. İş mahkemesinde davanın sonuçlanması 2 aydır.
İşçi ve işveren mahkemeleri ne kadar sürer?
İş mahkemesinde açılan işçi ve işveren arasındaki davalara ilişkin Adalet Bakanlığının belirlediği hedef süre 540 gündür.

4857 sayılı Kanuna göre mahkeme kararı ile işe geri iade edilen işçi işveren tarafından ne zaman işe başlatılır?​

İşverence geçerli sebep gösterilmediği veya gösterilen sebebin geçerli olmadığı mahkemece veya özel hakem tarafından tespit edilerek feshin geçersizliğine karar verildiğinde, işveren, işçiyi bir ay içinde işe başlatmak zorundadır (4857/21. md).

Işe başlatılan işçiye boşta geçen süre ücreti ödenir mi?​

İşçinin samimi başvurusuna rağmen, işe başlatılmaması halinde, işçi, işe iade kararında belirlenen en çok 4 aya kadar boşta geçen süre ücretine ve diğer haklara hak kazanacaktır. Boşta geçen süreye ait 4 aya kadar ücret ve diğer haklar, işverenin geçersiz feshine göre belirlenecektir.
Işten çıkarılırken tazminat nasıl hesaplanır?
Kıdem tazminatı hesaplamasında işçinin çalıştığı gün sayısı ve 1 aylık brüt ücreti baz alınır. Gün hesaplaması için; işçinin iş akdinin fesih edildiği tarihten işe giriş tarihi çıkarılarak bir (1) gün ilave edilir. Kıdem tazminatı tutarını hesaplarken çalışılan her tam yıl için 30 günlük brüt ücret ödemesi yapılır.
Hangi mahkeme kararlarına karşı istinaf başvurusu yapılmalı?
Tüketici mahkemesi kararlarına karşı istinaf başvurusu yapılabilmesi için şu şartların gerçekleşmesi gerekir: Aleyhine istinaf başvurusu yapılan tüketici mahkemesi kararında yer alan malvarlığı davasının miktar ve değeri 4.400 TL’yi aşmalıdır (HMK 341/2).

İlk Derece Mahkemeleri tarafından verilen kesin olmayan nihaî kararlar nelerdir?​

itibaren ilk derece mahkemeleri tarafından verilen kesin olmayan nihaî kararlara karşı önce istinaf kanun yoluna başvurulacaktır. İsti- naf mahkemeleri1hem hüküm mahkemesi hem de denetim mahke- mesi olarak faaliyet gösterecektir. Bu çalışmada istinaf mahkemeleri

Tüketici mahkemesinin görevsizlik kararına karşı istinaf başvurusu yapılabilir?​

Tüketici mahkemesinin görevsizlik kararına karşı 2 hafta içinde istinaf mahkemesine (bölge adliye mahkemesi) istinaf başvurusu yapılabilir. İstinaf mahkemesinin yerel mahkemenin görevi ile ilgili verdiği karar kesindir. Tüketici mahkemesi kararlarına karşı istinaf başvurusu yapılması mümkündür.
Hangi kararlar tespit edilmeye çalışılmıştır?
bilecek kararlar tespit edilmeye çalışılmıştır. Anahtar Kelimeler: İstinaf mahkemeleri, Ön inceleme, Asıl in- celeme, Kararın Kaldırılması, Maddi Vakıa Denetimi Abstract:As of 20.07.2016 (the legal remedy) appeal has been implemented into the Turkish Law. Accordingly, from that date on-
 
Geri
Üst