Ise giris muayenelerinde nelere dikkat edilmelidir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
234.005
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Işe giriş muayenelerinde nelere dikkat edilmelidir?​

İşyeri hekimi öz geçmiş, soy geçmiş ve anamnezden sonra fizik muayene yapar. Burada yapılması gereken o işyerindeki risk analizi sonucu belirlenen risklerle ilgili ek ve tamamlayıcı muayenelerin doğru belirlenmesi ve yaptırılmasıdır. Ayrıca sistemlerle ilgili tüm laboratuar muayenelerini yapılması gerekmemektedir .
Ise giris muayenesi nasil yapilir?
İşe Giriş Muayenesi Nasıl Yapılır? Kimlik bilgileri ilgililer tarafından doldurulduktan sonra bu rapor işçi ile birlikte işyeri hekimine gelir. İş-yeri hekimi öz geçmiş, soy geçmiş ve anamnezden sonra fizik muayene yapar.

Işe giriş muayene ücretini kim öder?​

İlk işe girişlerde çalışanın yapacağı işe uygun sağlık durumunun olduğunu belirlemek için yapılacak sağlık tetkikleri ve İşe Giriş Sağlık Raporu ücreti çalışan tarafından karşılanır.
Uygun işe yerleştirme nedir?
Uygun işe yerleştirme ilkesi, koruyucu sağlık hizmetleri yaklaşımı bakımından birincil düzeyde korumadır. İşe giriş muayenesinin anlamı, bir kişinin bazı işlerde çalışmasını engellemekten çok, kişinin “niteliklerine uygun” bir işe yerleştirilmesini sağlamak şeklinde yorumlanmalıdır.

İşyeri sağlık taramasında nelere bakılır?​

5.LABORATUVAR İNCELEMELERİ (Kimyasal Madde ile üretim yapan işyerlerinde çalışan personel için)
- Tam Kan Sayımı
- Karaciğer Enzim Analizleri.
- Tam İdrar Analizi.
- Biyolojik sıvılarda ağır metal analizleri (Kurşun, Aluminyum vb.)
- İdrarda Fenol Analizi f. İdrarda Hippürik Asit Analizi.
- İdrarda TCA (Triklor asetik asit) Analizi.
Işe giriş periyodik muayene raporu aşağıdaki durumlardan hangisinde gerekir?
1) İşe girişlerinde. 2) İş değişikliğinde. 3) İş kazası, meslek hastalığı veya sağlık nedeniyle tekrarlanan işten uzaklaşmalarından sonra işe dönüşlerinde talep etmeleri hâlinde. 4) İşin devamı süresince, çalışanın ve işin niteliği ile işyerinin tehlike sınıfına göre Bakanlıkça belirlenen düzenli aralıklarla.

Işe giriş muayenesi nedir?​

İşe giriş muayenesi yeni bir çalışan alınacağı zaman işe başlamadan önce yapılması gereken doktor muayenesidir. Muayenenin tamamlanabilmesi için çalışılacak sektöre göre doktor tarafından belirlenen tam kan tahlili, SFT, EKG, odyometre (işitme testi), akciğer grafisi gibi bazı tetkikler istenmektedir.
Işe giriş muayenesi kim yapar?
İşe giriş muayenelerini işyeri hekimi yapar. (İstisnai olarak 50’den az çalışanı olan işyerlerinden “az tehlikeli sınıf”ta olanlar için işe giriş muayenesi Aile Hekimleri tarafından da yapılabilir.

Çalışan Sağlığı giderlerini kim karşılar?​

(4) Sağlık gözetiminden doğan maliyet ve bu gözetimden kaynaklı her türlü ek maliyet işverence karşılanır, çalışana yansıtılamaz. (5) Sağlık muayenesi yaptırılan çalışanın özel hayatı ve itibarının korunması açısından sağlık bilgileri gizli tutulur.
Işe yerleştirme ne demek?
İşe alım ve yerleştirme süreçlerinde; dil, din, ırk ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin, iş başvurularında fırsat eşitliği sağlanır. Çalışanlar, kurumun değerlerini ve işin yetkinliklerini tam olarak karşılayacak, performansları ile fark yaratacak profesyoneller arasından, çağdaş teknikler kullanarak seçilir.

Işe dönüş muayenesi ne zaman yapılır?​

İşyeri sağlık taraması neden yapılır?
İşyeri hekimleri; hassas risk grupları, meslek hastalığı tanısı veya şüphesi olanlar, kronik hastalığı olanlar, madde bağımlılığı olanlar, birden fazla iş kazası geçirmiş olanlar gibi işçilerin, uygun işe yerleştirilmeleri için gerekli koruyucu sağlık muayenelerini yaparak rapor düzenlerler.

İşyeri sağlık taraması nedir?​

Buna göre bir işyerinde sağlık taramaları; İşyeri tehlike sınıfına göre belirlenmiş olan çalışan sağlığını riske edebilecek faktörlere yönelik spesifik sağlık durumu kontrolleri periyodik şekilde uygulanır. Çalışanlar için işe giriş sırasında alması gereken “sağlık raporu” için genel sağlık taraması gerçekleştirilir.
Periyodik sağlık muayenesi ne zaman yapılır?
İşyeri az tehlikeli sınıfta yer alıyorsa çalışanlar en fazla 5 yılda bir; İşyeri tehlikeli sınıfta yer alıyorsa çalışanlar en fazla 3 yılda bir; İşyeri çok tehlikeli sınıfta yer alıyorsa çalışanlar yılda bir, İşyerinde gençler, hamileler veya çocuklar çalışıyorsa 6 ayda bir periyodik muayeneler gerçekleştirilmelidir.

Tehlikeli bir iş yerinde sağlık muayeneleri periyodik olarak yenileme süresi kaç yıldır?​

a) Az tehlikeli sınıftaki işyerlerinde en geç beş yılda bir, b) Tehlikeli sınıftaki işyerlerinde en geç üç yılda bir, c) Çok tehlikeli sınıftaki işyerlerinde en geç yılda bir, defa olmak üzere periyodik muayene tekrarlanır.
 
Geri
Üst