AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ise girdi cikti issizlik maasini etkiler mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Işe girdi çıktı işsizlik maaşını etkiler mi?​

Bunlardan ilki sigortalı işsiz, maaş aldığı sırada işe girmesi durumunda kanunun ön gördüğü şartlar yerine getirilmeden tekrardan işsiz kalması durumunda hak etmiş olduğu işsizlik maaşı kaldığı yerden devam eder ve bu süre doluncaya kadar almaya devam ederler.

İşsizlik maaşı bitince tekrar alınır mı?​

İşsizlik maaşının 2 defa, 3 defa ya da pek çok kez alınmasında herhangi bir engel yoktur.

İşsizlik maaşı alan Pandemi yardımı alabilir mi?​

İşsizlik maaşı alan Pandemi yardımı alabilir mi?
– Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler), – İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar, – İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar pandemi sosyal yardım başvurusu yapamaz.

İşsizlik ödeneği bitince ne olacak?​

Maaşın bir kısmını patron yerine İşsizlik Fonu’nun yatırdığı kısa çalışma ödeneği, işsizlikteki artışı frenleyen en büyük desteklerden biri olmasına rağmen 30 Haziran 2021 tarihinde sona eriyor. Kısa çalışma ödeneğinin sonra ermesinin ardından çalışanlar ya normal çalışmaya geçecek ya da ücretsiz izne çıkarılacak.

İşsizlik ödeneği bitince ne yapılır?​

İşsizlik sigortasından maaş alamayanlar ne yapacak? İşsiz kalan fakat işsizlik sigortasından maaş alamayan kişilerin tamamı, işten ayrıldıktan sonra 10 gün daha sağlık hizmetlerinden yararlanabilir. İşsiz kalan herkese 10 gün sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı sağlanmaktadır.

Ücretsiz izin aldım işsizlik maaşını etkiler mi?​

Ücretsiz izin aldım işsizlik maaşını etkiler mi?
Ücretsiz izinde geçen süreler için prim yatırılmadığından son üç yılda en az 600 gün prim koşulunu yerine getiremeyenler işsizlik ödeneğinden yararlanamıyorlar.

Ücretsiz izin sonrası işsizlik maaşı alabilir mı?​

Gerek kısa çalışma ödeneği gerekse de nakdi ücret desteği süreleri işsizlik maaşı sürelerinden düşülmeyecek. Kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin desteği alanlar işsizlik maaşından tam olarak yararlanabilecek, hak kayıpları olmayacak.

İşsizlik maaşı alan nakdi yardım alabilir mi?​

Gerek kısa çalışma ödeneği gerekse de nakdi ücret desteği süreleri işsizlik maaşı sürelerinden düşülmeyecek. Kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin desteği alanlar işsizlik maaşından tam olarak yararlanabilecek, hak kayıpları olmayacak. Ancak burada dikkat edilmesi gereken husus şu.

İşsizlik maaşı alan sosyal yardım alabilir mi?​

İşsizlik maaşı alan sosyal yardım alabilir mi?
İşsizlik ödeneği 657 sayılı Kanun’da yer alan “herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan aylık” ifadesi kapsamında alınan bir aylık değildir. Bu nedenle eşi işsizlik ödeneği alanların aile yardımı ödeneği almalarına herhangi bir engel yoktur.

İşe girdi çıktı durumu ve işsizlik maaşı arasındaki ilişki, işsizlik sigortası hükümleri çerçevesinde ele alınmaktadır. Bir kişi işsizlik maaşı alırken iş bulup çalışmaya başlarsa ve bu işten tekrar işsiz kalırsa, hak etmiş olduğu işsizlik maaşı kaldığı yerden devam eder. Yani, işe girdi çıktı durumu işsizlik maaşını etkilemez ve maaş almaya devam edilebilir.

İşsizlik maaşı belirli bir süre sonra bitse bile tekrar başvurarak yeni bir işsizlik maaşı talep edilebilir. Yani, işsizlik maaşının defalarca alınması durumunda herhangi bir engel yoktur.

Ancak, işsizlik maaşı alan kişilerin Pandemi yardımı alıp alamayacağı konusunda belirli kriterler bulunmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan gelir veya aylık alanlar, İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar veya İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar, Pandemi sosyal yardım başvurusu yapamazlar.

İşsizlik ödeneği süresinin sona ermesi durumunda, çalışanlar normal çalışmaya geçebilir veya ücretsiz izne çıkarılabilirler. Bu durumda işsizlik ödeneğinin bitmesi sonrasında ne yapılacağına dair belirli düzenlemeler bulunmaktadır.

Ücretsiz izin durumunda geçen süreler için prim yatırılmadığından, son üç yılda en az 600 gün prim şartını yerine getiremeyenler işsizlik ödeneğinden yararlanamazlar. Ancak, kısa çalışma ödeneği veya ücretsiz izin desteği alanlar işsizlik maaşından tam olarak yararlanabilirler ve hak kayıpları olmaz.

İşsizlik maaşı alanlar, kısa çalışma ödeneği veya nakdi ücret desteği süreleri boyunca işsizlik maaşı sürelerinden düşürülmezler. Bu durumda, işsizlik maaşı almak hak kayıplarına yol açmaz.

Öte yandan, işsizlik maaşı alan kişilerin sosyal yardım alıp alamayacakları konusunda da belirli açıklamalar bulunmaktadır. İşsizlik ödeneği, sosyal güvenlik kuruluşlarından alınan aylık kapsamında olmadığı için eşi işsizlik ödeneği alanların aile yardımı ödeneği almalarına engel teşkil etmez.

Bu durumlar, işsizlik maaşı almayı düşünen veya alan bireylerin dikkate alması gereken önemli hususlardır.

Geri