AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Isciler nasil beslenmeli?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Işçiler nasıl beslenmeli?​

Günlük enerji gereksiniminin U-70’i karbonhidratlardan sağlanmalıdır. Bunun da ’i bileşik (tam tahıllar…), ’i de basit karbonhidratlardan (şeker) sağlanmalıdır. Basit şeker içeriği yüksek karbonhidratlı bir öğün tüketimi sakıncalıdır.

Ağır işte çalışanlar ne yemeli?​

Lif alımı arttırılmalıdır. Bu sebeple günde en az 2 porsiyon sebze ve 2-3 porsiyon meyve tüketilmelidir. Hazır işlenmiş gıdalardan, yağlı ve tuzlu besinlerden, ağır şerbetli tatlılardan, hamur işlerinden, meşrubatlardan ve gazlı içeceklerden uzak durulmalı, kahve ve çay tüketimi de azaltılmalıdır.

Kurum beslenmesi ne demek?​

Kurum beslenmesi ne demek?
Kurumsal beslenme danışmanlığı; beslenme alanındaki sağlık profesyonelleri tarafından uygulanan, çalışların ve yöneticilerin iş hayatlarındaki performansını ve yaşam kalitelerini artırmak için, sağlıklı beslenme, beden ağırlığı yönetimi, spor ile beslenmenin bir arada yürütülmesi, sağlıklı mutfak koşullarının …

Iş sağlığı ve güvenliği kuruluna hangisi seçimle gelir?​

Iş sağlığı ve güvenliği kuruluna hangisi seçimle gelir?
e) Bulunması halinde formen, ustabaşı veya usta (Seçimle belirlenir, seçimle belirlenemezse işveren atar), f) Çalışan temsilcisi, işyerinde birden çok çalışan temsilcisi olması halinde baş temsilci. Kurulun başkanı işveren veya işveren vekili, kurulun sekreteri ise iş güvenliği uzmanıdır.

Kurum Diyetisyeni ne demek?​

Kurum Beslenme servislerini yönetirler. Kurum beslenmesi denince hastaneler, okul kafeteryaları, öğrenci lokalleri, sanayi ve ticari kurumlar ve benzeri yerlerde çalışan kişilerin beslenmesinden söz edilir. Kurum beslenme servislerinin konu ile yakından ilgili kimseler tarafından yönetilmesinin önemi bilinmektedir.

Sporcular hangi karbonhidratları tüketmeli?​

Proteinlerde olduğu gibi karbonhidrat alımında da sağlıklı olanlar tercih edilmelidir. Bunlar; tahıllar, nişastalı sebzeler, meyve, süt vb. Sağlıklı bir kas yapısı ve daha az yağ dokusu için beslenme listesindeki yağlar azaltılmalıdır. Bunun için kilo başına 0.5 gram yani 4-5 yemek kaşığı yağ almak yeterli olacaktır.

İş sağlığı ve güvenliği kurulunun kurulma şartları nelerdir?​

İş sağlığı ve güvenliği kurulunun kurulma şartları nelerdir?
Elli ve daha fazla çalışanın bulunduğu ve altı aydan fazla süren sürekli işlerin yapıldığı işyerlerinde işveren, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili çalışmalarda bulunmak üzere kurul oluşturur.

İş sağlığı ve güvenliği uzmanı nasıl olunur?​

İş sağlığı ve güvenliği uzmanı nasıl olunur?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Genel Müdürlüğü’nün yetkilendirdiği Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen eğitim programına katılmalısınız. Genel Müdürlükçe yapılacak olan sınavlarda başarılı olanlara İş Güvenliği Uzmanı belgesi verilmektedir.
 
İşçilerin nasıl beslenmesi gerektiği konusunda önemli bilgiler verilmiş. Günlük enerji gereksiniminin %70'i karbonhidratlardan sağlanmalıdır. Bunun %50'si bileşik karbonhidratlardan (tam tahıllar vb.), %20'si ise basit karbonhidratlardan (şeker) karşılanmalıdır. Basit şeker içeriği yüksek karbonhidratlı öğünlerden kaçınılmalıdır.

Ağır işte çalışanlar için ise lif alımının arttırılması önerilmiş. Günde en az 2 porsiyon sebze ve 2-3 porsiyon meyve tüketilmesi gerektiği belirtilmiş. Aynı zamanda hazır işlenmiş gıdalardan, yağlı ve tuzlu besinlerden, ağır şerbetli tatlılardan, hamur işlerinden, meşrubatlardan ve gazlı içeceklerden uzak durulması gerektiği vurgulanmış.

Kurum beslenmesi kavramı da açıklanmış. Kurumsal beslenme danışmanlığı; sağlık profesyonelleri tarafından uygulanan, çalışanların ve yöneticilerin iş hayatlarındaki performansını ve yaşam kalitelerini artırmak için sağlıklı beslenme, beden ağırlığı yönetimi, spor ile beslenmenin bir arada yürütülmesi gibi konularda destek veren bir hizmettir.

İş sağlığı ve güvenliği kurulu ile ilgili bilgiler de paylaşılmış. Kurulun kurulma şartları belirtilirken, iş sağlığı ve güvenliği uzmanının nasıl olunacağı da açıklanmış. Bu süreçte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş eğitim kurumlarına katılıp belirli sınavları başarılı bir şekilde geçerek İş Güvenliği Uzmanı belgesi alınabilmektedir.
 
Geri
Üst