AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Isci maas bordrosu nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

İşçi maaş bordrosu nasıl yapılır?​

Maaş bordrosu nasıl hazırlanır?
- Bordronun oluşturulduğu dönem ve tarih.
- İş yeri sicil numarası
- İşçinin adı soyadı, aldığı ücret, SGK sicil numarası, unvanı, ücret türü
- İşçinin çalışma günleri ve hafta tatillerine bağlı kazançları
- Varsa ek ödemeler (yakacak yardımı, çocuk yardımı, sağlık sigortası)

Bordroları kim hazırlar?​

İşverenin çalışanlara ödediği ücretlerin tüm vergi ve kesintilerle birlikte kaydedildiği, işveren tarafından her ay periyodik olarak düzenlenen resmi belgeye maaş bordrosu denir.

A101 maaş bordrosu nasıl alınır?​

A101 maaş bordrosu nasıl alınır?
Sisteme giriş yapıp e-Hizmetler kısmından veya yukarıda bulunan arama bölümünden yararlanmak istediğiniz hizmetin adını girin. e-Bordro yazmanızın ardından bu hizmetin adı karşınıza çıkacaktır. Sonrasında Maliye Bakanlığı e-Bordro Sorgulama hizmetine tıklayın. Açılan ekrandan görüntülemek istediğiniz bordroyu seçin.

Tek bordro maaş ne demek?​

Tek bordro maaş ne demek?
Bordro bir işletme içerisinde, işverenin işçiye yapmış olduğu iş karşılığında her ay ödemesinin gerekli olduğu ücreti tanımlamaktadır. Bu ücret üstünden yapılan tüm vergi ve kesintiler ile beraber ödenen ücretlerin yer aldığı kapsamlı tabloya bordro adı verilir.

E devletten maaş bordrosu çıkar mı?​

Kişiye özel e-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası ile sisteme giriş yapılır. Sisteme giriş yapıldıktan sonra çıkan ekranda arama butonuna maaş bordrosu yazılarak veyahut e-Hizmetler bölümünden maaş bordrosu seçeneği seçilerek işleme devam edilir.

İşveren bordro vermek zorunda mı?​

İşverenin maaş bordrosu düzenlemesi ve işçiye bordro vermesi kanunen emredici hükümlerle zorunlu tutulmuştur. Bu zorunluluk İş Kanunu 37.maddesinde düzenlenmiştir.

Maaş bordrosu nedir ne işe yarar?​

Maaş bordrosu nedir ne işe yarar?
Bordro, işverenin çalışan bireye her ay yapmış olduğu iş ile ödediği ücreti, kesintileri, vergileri ve işçinin çalışmış olduğu zaman boyunca periyodik şekilde düzenlenen evraktır. Bir diğer ifade ile bir hesabın ayrıntılarını göstermek adına düzenlenen cetvel olarak tanımlanabilir.

İşçi ücret bordrosu ne demek?​

İşçi ücret bordrosu ne demek?
Maaş Bordrosu işverenin işçiye yaptığı iş karşılığında verdiği ödemeyi, bütün vergi ve kesintilerle birlikte gösteren ve işçinin çalıştığı süre zarfı boyunca sistematik ve dönemsel olarak düzenlenen belgedir. Maaş bordrosu, işverenin işçiye ücret ödeme yükümlülüğünü ortaya koyduğunu kanıtlayan bir belge niteliğindedir.

E-Devlet maaş bordrosu nasıl bakılır?​

Sisteme giriş yapıp e-Hizmetler kısmından veya yukarıda bulunan arama bölümünden yararlanmak istediğiniz hizmetin adını girin. 5. e-Bordro yazmanızın ardından bu hizmetin adı karşınıza çıkacaktır. Sonrasında Maliye Bakanlığı e-Bordro Sorgulama hizmetine tıklayın. Açılan ekrandan görüntülemek istediğiniz bordroyu seçin.

Maaş bordrosu ne zaman belli olur?​

Genel ve özel bütçeli kurumlarda çalışan ve maaşları KBS üzerinden hesaplanan personelin maaş bordroları her ayın 14′ ü sabahından itibaren e-Bordro uygulaması üzerinden alınabilmektedir. Önceki aylara ait maaş bordroları ise her zaman alınabilmektedir.

Bordro imzalatmak zorunda mı?​

Bordro imzalatmak zorunda mı?
Ücret bordrolarının temel amacı aylık prim ve hizmet belgelerinde düzenlenmeyen ayrıntıları(Fazla Mesai, hafta tatili, icra kesintisi, agi, gelir vergisi vb.) kamu kurumlarına sunulmak üzere ve ibraz etmek üzere düzenlenmesidir. Bu belge işveren tarafından düzenlenir, imza şartı varsa işçiye imzalatılması zorunludur.

4a maaş Bordrosu nereden alınır?​

4a maaş Bordrosu nereden alınır?

Bordro işlemleri nedir?​

Bordro, işverenin işçiye her ay yaptığı iş karşılığında ödediği ücreti, bütün vergi ve kesintileri ile gösteren ve işçinin çalıştığı süre boyunca periyodik olarak düzenlenen belgedir. Bir başka ifadeyle, bir hesabın detaylarını gösterebilmek için düzenlenen cetveldir.

Imzalı bordro kesin delil midir?​

İşçinin imzasını taşıyan bordro sahteliği ispat edilinceye kadar kesin delil niteliğindedir.

Maaş bordrosu kimlere verilir?​

Maaş bordrosu kimlere verilir?
Maaş bordrosu, maaşlı çalışan kişilerin maaş bilgilerini gösteren belgeye verilen isimdir. İşe başlanan günden itibaren maaş bordrosu alınan güne dek olan zaman dilimindeki bütün maaşlar hakkında maaş bordrosu ile bilgi alınabilir.

E devletten 4A maaş bordrosu nasıl alınır?​

E devletten 4A maaş bordrosu nasıl alınır?
Kimlik No’nuzu ve e-Devlet şifrenizi girin. Sisteme girdikten sonra e-Hizmetler’den ya da arama bölümünden yapacağınız işlemi bulun. e-Bordro sorgulamaları Maliye Bakanlığı hizmetleri arasında yer alıyor. Ardından hizmetin üzerine tıkladığınızda maaş bordronuzun detaylarını görebileceksiniz.
 
Maaş bordrosu hazırlanırken dikkate alınması gereken bazı önemli bilgiler bulunmaktadır. Bordronun oluşturulduğu dönem ve tarih, iş yeri sicil numarası, çalışanın adı soyadı, aldığı ücret, SGK sicil numarası, unvanı, ücret türü gibi bilgilerin doğru ve eksiksiz bir şekilde yer alması önemlidir. Ayrıca çalışma günleri, hafta tatillerine bağlı kazançlar, ek ödemelerin (yakacak yardımı, çocuk yardımı, sağlık sigortası gibi) de maaş bordrosunda gösterilmesi gerekmektedir.

Maaş bordroları genellikle işveren tarafından her ay düzenlenen resmi belgelerdir. İşverenin çalışanlara ödediği ücretlerin vergi ve kesintilerle birlikte kaydedildiği bu belgeler, işçilere ödeme yapılan her dönemde verilir.

A101 maaş bordrosunu almaya yönelik olarak bahsettiğiniz adımlar doğru bir şekilde uygulandığında, belgeler kolayca erişilebilir hale gelir. Sisteme giriş yaparak e-Hizmetler kısmından veya arama bölümünden ilgili hizmeti seçip Maliye Bakanlığı e-Bordro Sorgulama hizmetini kullanarak A101 maaş bordrosuna erişim sağlanabilir.

"Maaş bordrosu ne zaman belli olur?" sorusuna verilen yanıtta, genel ve özel bütçeli kurumlarda çalışan personelin maaş bordrolarının her ayın 14'ünden itibaren e-Bordro uygulaması üzerinden alınabileceği belirtilmiştir. Önceki aylara ait maaş bordrolarının ise her zaman alınabileceği ifade edilmiştir.

İşverenin maaş bordrosu düzenlemesi ve çalışanlara bu bordroları vermesi kanunen zorunlu tutulmaktadır. İş Kanunu'nun 37. maddesinde, işçilere ücret bilgilerini gösteren belgelerin verilmesi ile ilgili düzenlemeler bulunmaktadır. Bu nedenle işverenlerin bordroları düzenleyip çalışanlara iletmeleri yasal bir zorunluluktur.

Maaş bordrosu, işverenin çalışana her ay yapmış olduğu iş karşılığında ödediği ücreti, kesintileri, vergileri ve çalışılan süreyi gösteren bir belgedir. İşçilerin aldıkları ücretin detaylarını gösterirken, işverenin de ödeme yükümlülüklerini kanıtlayan bir belgedir. Bu belge, işçiye ödeme yapılan dönemde alınan ve saklanması gereken önemli bir belgedir.

E-devlet üzerinden maaş bordrosuna erişim sağlamak için kişisel e-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası ile sisteme giriş yapılması gerekmektedir. Daha sonra e-Hizmetler kısmından maaş bordrosu aratılarak ya da Maliye Bakanlığı e-Bordro Sorgulama hizmetinden faydalanılarak maaş bordrosu detaylarına ulaşılabilir.
 
Geri
Üst