AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Isci ise giris cikis belgesi nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

İşçi işe giriş çıkış belgesi nedir?​

İşe giriş bildirgesi; işverenler tarafından sigortalı elemanların işe başlamadan önce kurumlara bildirmeleri gereken bir belgedir. İşten çıkış bildirgesi ise; işverenlerin sigortalı olarak çalışan işçilerin sigortalılığı sona ermesi halinde düzenleme gerçekleştirip Sosyal Güvenlik Kurumuna beyan ettiği bir belgedir.

SGK bildirgesi ne demek?​

SGK İşe Giriş Bildirgesi; işverenin işe her aldığı işçi için SGK’ya yapması gereken bildirimdir. İşverenin işçi için Sosyal Güvenlik Kurumu’na yaptığı bu bildirim ile işçinin o kurumda ve o işveren adına çalışıyor olması resmi bir nitelik kazanır.
İşçi sigorta girişi nasıl yapılır?​
Çalışanın sigortalı olabilmesi için ilk şart ise işe başlanan tarihin, işveren ya da işçi tarafından sigortaya bildirilmesi gerekiyor. “SGK İşe Giriş Bildirimi” denilen bu işlem genelde işveren tarafından yapılıyor. Sigortaya sigortalılığın başladığını bildirme işlemi, e-SGK üzerinden online olarak yapılabiliyor.

SSK işe giriş bildirgesi nedir?​

SSK işe giriş bildirgesi nedir?
SGK işe giriş bildirgesi, SGK bünyesinde sigortalı bir şekilde çalışmaya başlayacak olan elemanları alakadar etmektedir. SGK işe giriş bildirgesi; işverenler tarafından sigortalı olacak personellerin işe başlamasının öncesinde kurumlara bildirmeleri gerekliliği söz konusu olan son derece önemli bir belgedir.

SGK girişi ne zaman yapılır?​

SGK girişi ne zaman yapılır?
İşe giriş bildirgesi sigortalının Kanunun 6 ncı maddesinin (l) bendi kapsamına girenler için işe başladığı tarihten itibaren 1 ay içerisinde, diğer hallerde ise işe başladığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde bildirilmek zorundadır.

SGK bildirge nasıl yapılır?​

E-bildirge başvurusu nasıl yapılıyor?
- E-bildirge formu edinip, işverenin kendisi, işveren vekili ya da imza yetkisi olan biri tarafından doldurulmalı,
- İş yerinizin işlem gördüğü sigorta il müdürlüğüne (İl Müdürlükleri listesi) başvurarak kullanıcı kodu ve şifre almanız gerekmektedir.

Işe giriş ne zaman yapılır?​

İşe Giriş Bildirgesi ne zaman yapılır? İşe giriş bildirgesi, çalışanın işe giriş tarihinden 1 gün önce verilir. Eğer o gün resmi tatil gününe rastlıyorsa bildirgenin verilme süresi sonraki ilk iş gününün sonuna dek uzatılabilir.
SSK giriş bildirgesi nasıl alınır?​
SGK sigortalı işe giriş bildirgesi sorgulama internetten üzerinden rahatlıkla öğrenilebilir. Bunun için http://www.turkiye.gov.tr/ adresine giriş yaparak detaylı bilgi alarak işe girdiğinizde SGK sigortalı işe giriş bildirgesi sorgulama yaparak ne zaman işe giriş yaptığını öğrenebilirsiniz.

Sigorta girişi saat kaça kadar yapılır?​

Sigorta girişi saat kaça kadar yapılır?
Zira işçinin işe alındığı gün her ne kadar tatil gününe rastlamış olsa da bildirgenin verilmesi gereken son gün olan Cuma günü tatile rastlamamaktadır. O halde belirtelim ki, Pazar günü ve pazartesi günü işe alınan işçilerin işe giriş bildirgeleri, SGK”na pazartesi günü saat 23.59”a kadar verilebilmektedir.

SGK aynı gün işe giriş yapılır mı?​

SGK aynı gün işe giriş yapılır mı?
Genel kural olarak işe giriş tarihinden bir gün öncesinde yapılması gereken işe giriş bildiriminin pazar günü yapılamayacağına istinaden, yalnızca pazartesi günleri için geçerli olmak üzere, işe giriş bildirimi pazartesi günü işe giren bir kişi için aynı gün Kuruma bildirilebilmektedir.
 
İşçi işe giriş çıkış belgeleri, işverenlerin sigortalı çalışanlarının istihdam durumlarını bildirmek amacıyla düzenledikleri belgelerdir. İşe giriş bildirgesi, işverenlerin sigortalı elemanlarını işe başlamadan önce Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirmeleri gereken bir belgedir. Bu bildirge ile işçinin sigortalılığı resmileşir. İşten çıkış bildirgesi ise, işverenin sigortalı olarak çalışan işçinin sigortalılığı sona ermesi durumunda Sosyal Güvenlik Kurumuna verdiği belgedir.

SGK bildirgesi, Sosyal Güvenlik Kurumuna yapılan işe giriş bildirimini ifade eder. İşverenler, işe aldıkları her işçi için SGK'ya bu bildirimi yapmakla yükümlüdürler. Bu bildirimin online olarak e-SGK üzerinden yapılabilir.

İşçi sigorta girişi yapabilmek için, çalışanın işe başlama tarihini işverenin ya da işçinin sigortaya bildirmesi gerekmektedir. İşe giriş bildirimi genellikle işveren tarafından yapılır ve e-SGK üzerinden online olarak gerçekleştirilebilir.

SSK işe giriş bildirgesi ise, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde sigortalı olarak çalışmaya başlayacak olan elemanların ilgilenildiği belgedir. İşverenler, sigortalı çalışan personellerin işe başlamadan önce kurumlara bildirmeleri gereken bu belgeyi düzenlemekle yükümlüdürler.

SGK girişi için işe başladığı tarihten itibaren belirli süreler içinde bildirilmesi gereklidir. Kanunun belirlediği sürelere uygun olarak işe giriş bildirgesi zamanında ve eksiksiz olarak yapılmalıdır.

E-bildirge başvurusu yapabilmek için öncelikle e-bildirge formunu doldurup iş yerinizin işlem gördüğü sigorta il müdürlüğüne başvurarak kullanıcı kodu ve şifre almanız gerekmektedir. Daha sonra bu bilgilerle e-bildirge formu doldurularak işveren ya da yetkililer tarafından ilgili mercilere iletilmelidir.

SGK aynı gün işe giriş bildiriminin genel kuralı bir gün öncesinde yapılmalıdır. Ancak pazartesi günü işe giren bir kişi için bu bildirimin pazartesi günü aynı gün Kuruma bildirilmesi mümkün olabilmektedir. Bu konuda kurallara uygun olarak hareket etmek önemlidir.
 
Geri
Üst