AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Isci bulma kurumuna nasil kayit olunur?

Editör

Yeni Üye

Işçi bulma kurumuna nasıl kayıt olunur?​

İŞKUR’a kayıt olabilmeniz için öncelikle https://esube.iskur.gov.tr/ linke tıklayarak İŞKUR giriş sayfasına gidin. Ardından İş Arayan kısmından üye ol seçeneğine tıklayarak karşınıza çıkan üyelik sözleşmesini okuyup onaylamanız gerekmektedir.

Işe başlarken İŞKUR kaydı neden yapılır?​

İŞKUR kayıt belgesi işletme sahiplerinin İŞKUR’a kayıtlı personel istihdam ettiklerini ispatlamalarını sağlayacağı için işverenlerce talep edilmektedir.

İŞKUR başvurusu için neler gerekli?​

İŞKUR başvurusu için neler gerekli?
İŞKUR Başvuruları İçin İstenen Belgeler
- 1- 3 adet vesikalık fotoğraf.
- 2- İkametgah İlmuhaberi (e- devlet)
- 3- Kimlik fotokopisi.
- 4- Sağlık raporu ( Aile Hekimliğinden olabilir)
- 5- Adli sicil raporu (e- devlet)
- 6- Aile durum belgesi.
- 7- IBAN numarası (herhangi bir banka olabilir)

İŞKUR kimler başvurabilir?​

Özgeçmişinizde eğitim ve meslek bilgileri girilmeden kaydınız aktife alınmamaktadır. İş arayanların Kurumumuza kayıt yaptırabilmeleri için 14 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Kayıt için beyan esas alınır. Beyanların gerçek dışı olmasından Kuruma hiçbir sorumluluk yüklenemez.

İŞKUR kayıt olunca ne olur?​

İŞKUR Resmi İnternet sitesine kayıt yaptırarak İşbaşı Eğitim programları, İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetleri, İşsiz kalmanız halinde İşsizlik Sigortası hizmetlerinden faydalanabilir ve iş arayabilirsiniz.

İşveren neden İŞKUR kaydı ister?​

İşveren neden İŞKUR kaydı ister?
işkur’un asıl amacı işçi ile işvereni buluşturmaktır. bu noktada gerçekleşme şu şekilde olmalı; işveren işçi arayacak, işkur’a bana işçi bul diyecek, işkur’da işçi bulacak. ülkemizde ise işveren işçiyi kendisi bulur, desteklerden faydalanmak için işçiyi işkura kaydettirir, sonra da bu kişiyi işe alır.
İŞKUR başvuru nasıl yapılır 2021?​
Adaylar İŞKUR e-şube üzerinden de başvuru imkanı bulunacak. Bunun için, işkur.gov.tr adresine giriş yapmak, ardından açık işler butonuna tıklamak, iş yeri türüne kamu seçmek, ara butonuna tıklamak ve ilgili ilana erişmek gerekmektedir.
İŞKUR’a kayıt olmak için yaş sınırı var mı?​

Işkur’a nasıl kayıt olunur 2022?​

Işkur’a nasıl kayıt olunur 2022?
İŞKUR İş Arayan Olarak Kayıt Olma Buraya tıklayarak İŞKUR’un sitesine gidin ve sitenin sağ üst kısmındaki internet şubesi seçeneğine dokunun. 2. Gelen ekranda “İş Arayan” ve “İş Veren” olmak üzere iki seçenek karşınıza çıkacaktır. Burada “İş arayan” sekmesi altında bulunan “Üye Ol” seçeneğine tıklayın.

Işkur’a nasıl kayıt olunur 2021?​

İŞKUR’un sunduğu hizmetlerden yararlanabilmeniz için kayıtlı kullanıcı olmanız gerekmektedir. İş aramanın ilk adımı kayıttır. Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları zorunludur.

Deneyapa Nasıl Başvurulur?​

ÖĞRENCİ SINAV BAŞVURU SÜRECİ Adayların elektronik ortamda yapılacak olan öğrenci seçme sınavına (e-sınava) ön başvurularını https://kys.turkiyeteknolojitakimi.org/ sitesi üzerinden alınmaktadır.

İŞKUR internet üzerinden iş başvurusu nasıl yapılır?​

İŞKUR internet üzerinden iş başvurusu nasıl yapılır?
İŞKUR’a e-devlet üzerinden ulaşmak mümkün. E-devlete TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapıktan sonra İŞKUR seçeneğine gidip İŞKUR işlemleri yapabilirsiniz. Ancak internet üzerinden İŞKUR ilanlarına başvuruda bulunmak için öncelikle İŞKUR sitesine (https://www.iskur.gov.tr/) girmeniz gerekiyor.

Deneyap atölyeleri kayıt nasıl yapılır?​

Faz 27 ilde açılacak Deneyap Teknoloji Atölyelerine kayıt hakkı kazanan öğrenciler çevrimiçi olarak https://www.t3kys.com/ adresi üzerinden kayıtlarını gerçekleştirebileceklerdir. 16.03.2022 tarihleri arasında gerçekleştirmelidir.

Deneyap öğrenci başvuru nasıl yapılır?​

Yukarıda belirtilen illerde öğrenim gören ve 2021-2022 eğitim öğretim yılında 4. sınıf, 5. sınıf, 8. sınıf, lise hazırlık sınıfı veya 9. sınıfta okuyan öğrencilerden e-sınav için başvuru alınacaktır. Adayların başvuru sürecini Kurumsal Yönetim Sistemi (t3kys.com) üzerinden takip etmeleri gerekmektedir.

E devlet üzerinden iş başvurusu yapılır mı?​

E devlet üzerinden iş başvurusu yapılır mı?
İş arayan ve başvuru yapmak isteyen adaylar başvurular artık e devlet üzerinden kolaylıkla yapılacaktır. Kamu personel alım ilanları, kamu memur alımları iş başvurusu İŞKUR üzerinden yapılacağı gibi Aile ve Çalışma Bakanlığı kamu ilan sitesi üzerinden de yapılabilmekte.

İŞKUR'a kayıt olma süreci oldukça önemlidir ve iş arayanlar için birçok faydalı hizmeti içermektedir. Başvuruda bulunmak ve kayıt olmak için belirli adımları takip etmek gerekmektedir. İşte adım adım İŞKUR'a kayıt olma süreci:

1. Öncelikle https://esube.iskur.gov.tr/ linkine tıklayarak İŞKUR giriş sayfasına gidin.

2. İş Arayan kısmından üye ol seçeneğine tıklayarak karşınıza çıkan üyelik sözleşmesini okuyun ve onaylayın.

3. Kayıt olurken istenebilecek belgeler arasında şunlar yer alabilir:
- 1-3 adet vesikalık fotoğraf
- İkametgah ilmuhaberi (e-devlet)
- Kimlik fotokopisi
- Sağlık raporu (Aile Hekimliğinden alınabilir)
- Adli sicil raporu (e-devlet)
- Aile durum belgesi
- IBAN numarası (herhangi bir bankadan)

4. İŞKUR’a kayıt yaptırarak İşbaşı Eğitim programları, İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetleri, İşsizlik Sigortası hizmetlerinden faydalanabilir ve iş arayabilirsiniz.

5. İŞKUR'a kaydolabilmek için 14 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir. Ayrıca kayıt olurken beyanlarınızın gerçekliğinden ve doğruluğundan emin olmalısınız.

İŞKUR'un sunduğu hizmetlerden faydalanmak ve iş arama sürecinizi kolaylaştırmak için yukarıdaki adımları takip ederek kayıt işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. İşverenlerin de işçi bulma sürecinde İŞKUR kaydını talep etmelerinin sebebi ise işletme sahiplerinin İŞKUR'a kayıtlı personel istihdam ettiklerini ispatlamaları gerekliliğinden kaynaklanmaktadır.

Geri