Isbasi egitim programindan 2 kez yararlanilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Işbaşı eğitim programından 2 kez yararlanılır mı?​

Bir işsiz İşbaşı Eğitim(Staj) programlarından bir kez yararlanabilir. İşbaşı Eğitim Programı; günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü ve 45 saati geçmeyecek şekilde düzenlenmektedir.
IEP devamsızlık hakkı kaç gün?
İşbaşı Eğitim Programı kapsamında işe alınan kursiyer, günde en az 5 en fazla 8 saat, haftada 6 gün ve 45 saat aşmayacak şekilde çalışabilir. Ayrıca kursiyerin 5 gün rapor hakkı ve kurs süresinin ’u kadar devamsızlık hakkı bulunmaktadır.

Işbaşı eğitim programı kapandı mı?​

İstihdamı artırmak ve işsizlerin mesleki deneyim kazanmaları amacıyla yaklaşık 8 yıldır yoğun bir şekilde uygulanan İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı ve Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü kursları, 4 Ekim’den itibaren tüm Türkiye’de eşzamanlı olarak ilk kez askıya alındı.
İŞKUR sözleşmesi kaç ay?
İşbaşı eğitim programı bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay, muhabirlik ile ilgili mesleklerde en fazla 9 ay, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde MEB Hayat Boyu Öğrenme Modüllerinin asgari süresinden az olmayacak şekilde ve diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay uygulanmaktadır.
İŞKUR MAAŞI NE ZAMAN YATAR? İŞKUR eğitim programları kapsamında işe giren gençler, hak ediş tarihinden itibaren 30 gün içerisinde maaşlarını alabiliyor. Maaşların net olarak yatırıldığı bir gün ise yok.
Işbaşı eğitim programı açıldı mı?
İŞKUR tarafından 6.10.2021 tarihi itibarıyla ara verilen kurs veya program taleplerinin 5.11.2021 tarihi itibarıyla yeniden başlatılmasına karar verilmiştir.

Işbaşı eğitim programı ile prim yatar mı?​

İşbaşı eğitim programı kapsamında eğitim sonucunda işe alınanların sigorta primi işveren payları teşvik kapsamında devlet tarafından karşılanır. Öncelikle belirtmek isterim ki iş başı eğitim süresince iş kazası ve meslek hastalığı sigortası ile genel sağlık sigortasına ilişkin primler İşkur tarafından yatırılmaktadır.

Geri