AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Isbasi egitim programi IEP nedir Program kapsaminda calisanlara ve isverenlere saglanan faydalar nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Işbaşı eğitim programı IEP nedir Program kapsamında çalışanlara ve işverenlere sağlanan faydalar nelerdir?​

İşbaşı Eğitim Programı süresince İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası ile Genel Sağlık Sigortası İŞKUR tarafından karşılanan kursiyere 2021 yılı için günlük 108,68 TL harcırah ödenir. Bu ödenek kursiyerin öğrenci olması halinde 81,51 TL, işsizlik maaşı alıyorsa 54,34 TL olarak hesaplanmaktadır.
İŞKUR IEP hangi meslekler var?
İşkur İşbaşı Eğitimi Programında Hangi Meslekler Var?
IEP den kimler yararlanabilir?
İŞKUR tarafından hazırlanan İşbaşı Eğitim Programına 15 yaşından büyük herkes katılabiliyor. Ancak bu kişilerin İŞKUR’A kayıtlı ve işsiz olması gerekiyor. Öte yandan programa katılmak isteyen kişilerin işverenin bir ve ikinci derece akrabası veya eşi olmayanlar katılabiliyor.

Işbaşı eğitim programı neden durduruldu?​

İşbaşı Eğitim Programı son haftalarda İŞKUR’un bu konuda yeni bir düzenleme yapılacak olması nedeniyle durdurulmuştu. Geçtiğimiz hafta içerisinde İşbaşı Eğitim Programı’nda yeni bir döneme girildi ve yeni istihdam taahhüdü kapsamında başvurular alınmaya programlar açılmaya başlandı.
6645 sayılı teşvik nedir?
İşverenler için istihdam yaratma teşviklerinden bir tanesi olarak yürürlüğe giren İŞKUR destekli programlardan bir tanesidir. İstihdam alanındaki sorunlara çözüm üretme amacıyla getirilen bu teşvik sayesinde daha fazla işçinin çalışmasına olanak sağlanması amaçlanır.
İŞKUR IEP maaş ne kadar?
İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 163,59 TL, öğrencilere 122,69 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 81,80 TL, Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 179,95 TL cep harçlığı ödenmektedir.

İŞKUR sözleşmesi kaç ay?​

Program süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 aydır.
IEP Nasıl Başvurulur?
İşbaşı eğitim programlarına katılma şartlarını sağlayan tüm vatandaşlarımız, 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerine istedikleri zaman programa katılmak için başvuruda bulunabilmektedirler.
Işbaşı eğitim programı kapandı mı?
Son 8 yıldır yoğun bir şekilde işverenler tarafından kullanılan ve istihdama önemli oranda katkı sunan işbaşı eğitim programları 4 Ekim’den bu yana askıya alındı.

Işbaşı eğitim programı durduruldu mu?​

Durdurulan İşbaşı eğitim Programları yeniden başladı. ile 06/10/2021 tarihi itibariyle yeni kurs veya program talebi alınmasına ara verilmişti. Ara verilen kurs ve programların 5.11.2021 tarihi itibarıyla yeniden başlatılması uygun görülmüştür.
6645 Ne?
İŞKUR’un organize ettiği ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 2016-1 Sayılı Genelgesi ile açıklanan 6645 Sayılı İşbaşı Eğitim Teşviki;İŞKUR’un işverenleri işçi almaya teşvik ettiği bir sistem olarak anlatılabilir. İşverenlerin belirli koşullar çerçevesinde işe aldıkları çalışanların sigortası İŞKUR tarafından ödenir.

Geri