AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Is yerlerinde ilk yardim cantasi zorunlu mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

İş yerlerinde ilk yardım çantası zorunlu mu?​

İlk yardım uygulamaları için, evde, okulda, iş yerinde, arabalarda, fabrikada, havaalanında, tren istasyonlarında ve diğer tüm aklımıza gelebilecek her yerde ilk yardım çantası bulundurulması gerekmektedir.

OSGB zorunlu mu?​

OSGB zorunlu mu?
Diğer sağlık personelinin görevlendirilmesi Diğer sağlık personeli (işyeri hemşiresi) çalıştırılması veya OSGB’den hizmet alınması 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda sadece Çok Tehlikeli sınıfta yer alan işletmeler için zorunlu kılınmıştır.

Çalışana işyeri ile ilgili riskler önlemler ve kendileri ile ilgili yasal hak ve sorumlulukları konuları hakkındaki bilgiyi aşağıdakilerden hangisi sağlar?​

Çalışana işyeri ile ilgili riskler önlemler ve kendileri ile ilgili yasal hak ve sorumlulukları konuları hakkındaki bilgiyi aşağıdakilerden hangisi sağlar?
(4) İşveren, iş sağlığı ve güvenliği yönünden çalışma ortamına ve çalışanların bu ortamda maruz kaldığı risklerin belirlenmesine yönelik gerekli kontrol, ölçüm, inceleme ve araştırmaların yapılmasını sağlar.

İlk yardım çantasında ilaç neden bulunmaz?​

Evde, okulda, iş yerinde, otomobilde yani insanın her yerde kazaya uğrayacağı düşünülerek düzenlenmiştir. Artık ilaçlardan oluşan ilk yardım çantaları ya da kutuları hiç bir zaman amaca ulaştırmaz. İlaçlar, ilk yardım aracı ve gereci değildir. Bilinçsiz uygulanması ölümle sonuçlanabilir.

Kimler OSGB hizmeti almak zorunda?​

Kimler OSGB hizmeti almak zorunda?
Kamu kuruluşları ile az tehlikeli sınıfta yer alan ve 50 kişinin altında çalışanı olan işyerleri 30 Haziran 2016 tarihi itibariyle hizmet almak zorundadır. 10 kişinin altında çalışanı olan işyerleri gerekli eğitimleri almaları durumunda iş güvenliği uzmanı olmasalar da kendi iş güvenliği hizmetlerini sağlayabilirler.

İş sağlığı ve güvenliği kimlere zorunlu?​

İş sağlığı ve güvenliği kimlere zorunlu?
İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nda yapılan son düzenlemeye göre; 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren kafeler, terziler, hukuk büroları, muhasebe büroları, eczaneler, berberler, manavlar, lokantalar, kapıcı bulunduran apartmanlar gibi 50’den az çalışanı olan tüm iş yerlerinde de iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi …
Hangisi işverenin sorumluluğundadır?​
İşveren, çalışanların işle ilgili sağlık ve güvenliğini sağlamakla yükümlü olup sağlık ve güvenlik hizmetlerini yürütenler arasında iş birliği ve koordinasyonu sağlamakla yükümlüdür.

Aşağıdakilerden hangisi İSG mevzuatında işverenin görevlerinden?​

Aşağıdakilerden hangisi İSG mevzuatında işverenin görevlerinden?
İşveren, birden çok işyerinin her birinde kurulacak kurulların çalışma usullerini düzenlemek, iş ve görüş birliğini sağlamak amacıyla bu işyerlerine ait iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili raporların, en az üç ayda bir, ilgili teknik eleman ve uzmanlarca incelenmesini sağlar.

Araçlarda bulunan ilk yardım çantasında neler bulunur?​

Araçlarda bulunan ilk yardım çantasında neler bulunur?
İlk Yardım Çantasında Bulunması Gerekenler
- İki adet büyük boy sargı bezi (10 cm x 3-5 m)
- Bir kutu hidrofil gaz steril (10×10 cm 50’lik kutu)
- Üç adet üçgen sargı
- Bir adet antiseptik solüsyon (50 ml)
- Bir adet flaster (2 cm x 5 m)
- On adet çengelli iğne.
- Bir adet küçük boy makas (paslanmaz özellikli)
- Bir adet esmark bandajı

İlk yardım çantası nasıl hazırlanır?​

İlkyardım çantası hazırlamak için öneriler
- Flaster.
- Elastik bandaj/rulo sargı bezi ve gazlı bez.
- Steril göz pedi.
- Büyük üçgen bandaj (askı olarak kullanılabilir)
- Soğuk kompres torbası
- Pamuk.
- Yara bandı
- Steril kare gaz, yanık ya da yara içi tül bandaj.

Araba ilk yardım çantası içinde neler var?​

Araba ilk yardım çantası içinde neler var?

Araba ilk yardım çantası içinde bulunması gereken eşyalar genellikle afet ve acil durumlara karşı hazırlıklı olmayı sağlamak amacıyla belirlenmiştir. Araba ilk yardım çantasında bulunması gerekenler arasında şu malzemeler bulunabilir:

- Steril tamponlar veya gazlı bezler
- Yara bandı ve farklı boyutlarda bandajlar
- Elastik bandajlar ve sargı bezi
- Steril eldiven
- Sargı bezi veya üçgen sargı
- İlkyardım talimatı veya rehberi
- Makas
- Antiseptik solüsyon veya mendil
- Yanık için pansuman malzemeleri
- Kulak tıkacı
- Fener veya el lambası
- Acil durum battaniyesi
- Termometre
- İlaçlar ve önemli sağlık bilgilerini içeren bilgi kılavuzu (örneğin alerjiler, kronik hastalıklar)
- İlkyardım kiti kullanım kılavuzu

Bu malzemelerin yanında, aracınızın ve yolculuk yaptığınız bölgenin özelliklerine göre ekstra ekipmanlar da eklemek faydalı olabilir. İlkyardım çantasının içindekilerin düzenli olarak kontrol edilmesi ve tarihlerinin kontrol edilerek gerekli olanların yenilenmesi de önemlidir. İlkyardım çantası, olası acil durumlarda hızlı ve etkili müdahale için önemli bir araçtır.

Geri