AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

İş Yerinde Yapılan Gıybete İster İstemez Ortak Oluyorum Ne Yapmalıyım?

SoruCevap

Yeni Üye
Hocam ben işletmede çalışıyorum çalıştığım yerde ki insanlar bir birlerinin arkasından konuşuyorlar ister istemez bende bunların yanında durarak kulak misafiri oluyorum bunlardan nasıl kurtula bilirim … Başkasının hakkında gıybet yapmak istemiyorum.

İş Yerinde Yapılan Gıybete İster İstemez Ortak Oluyorum Ne Yapmalıyım? sorusunun cevabı: Değerli ziyaretçimiz, sizinde bildiğiniz gibi gıybet küçük gibi gözüken fakat gerçekten büyük bir günahtır. Bununla birlikte gıybet bir çok dargınlıklara ve kavgalara neden olabilmektedir. Özellikle iş yerlerinde çalışanların birbirini çekememeleri veya üstlerinden olan rahatsızlıkları gıybete neden olabilmektedir. Tabi kimi zamanlar gıybet yapanlar haklı olsa da bu sonucu değiştirmemektedir. Zira bilindiği üzere gıybet hakkında konuşulan kişinin konuşulanları duyduğu taktirde hoşuna gitmeyecek söylemlerdir. Dolayısı ile gıybetten uzak durulmalıdır.

Siz iş yerinizde ki bu sorundan bahsetmişsiniz ve bizden tavsiye istemektesiniz. Tabi ki iş arkadaşlarınız ile muhabbetinizi kesmemelisiniz. Fakat diliniz döndüğünce gıybetin yanlışlığı hakkında ve duyduğunuz rahatsızlıktan arkadaşlarınıza bahsetmelisiniz. Eğer bu şekilde bu sorunu çözemiyor iseniz elinizden geldiğince gıybet yapılan ortamlarda durmamalısınız. Eğer isteyiniz dışı yapılan gıybetleri duymak zorunda kalıyor iseniz sabır etmelisiniz. Zira sizinde bir işe ihtiyacınız var ve bu nedenle çalışıyorsunuz. Muhtemelen işinizin değiştirmenizde bu noktada çözüm olmayacaktır. Çünkü gıybet hastalığı insanların genelini pençesine almış durumda.Size tavsiyemiz örneğin paydoslarda kitap okuyarak veya başka bir meşgale edinerek kendinizi meşkul edebilirsiniz. Bu arada arkadaşlarınız içinde dua etmelisiniz. Yüce Mmevla’mız bize gıybetin ne kadar kötü bir şey olduğunu anlamayı ve gerektiği gibi uzak durmayı nasip eylesin.

Geri