AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

İş Yerinde Bulunması Gereken İlk Yardım Malzemeleri Nelerdir

haberci

Yeni Üye
İşyerinde Bulunması Gereken Birincil Takviye Malzemeleri,
iş yerinde zorunlu olması gereken birincil yardım malzemeleri,
çare ve birincil takviye malzemeleri listesi
İŞYERİNDE BULUNMASI ZORUNLU OLAN ILK YARDIM VE ÇARE MALZEMELERİ
Bir adet birincil takviye broşürü
Altı adet minik bandaj bezi
Üç adet orta doruk sargı bezi
Beş adet üçgen bandaj bezi
Tentürdiyot
Bir şişe amonyak
Bir tüp aspirin
İki tüp yanık pomadı
Beş paket 25 gramlık hidrofil pamuk
Bir adet makas
Bir adet pens
Yirmi adet çengelli iğne
Bir kutu flaster
Oniki adet şırınga
İki adet küvet
Teintüre de belladon 25 gram (sırça şişede)
Altı adet ampul huile camphree
Bir adet lastik bant
İki ampul antispasmotik ve analjezik *

İşyerinde bulunması gereken birincil takviye malzemeleri hakkında detaylı bilgiler verirken listenizde yer alan malzemelerle ilgili açıklamaları aşağıda bulabilirsiniz:

- Bir adet birincil takviye broşürü: Acil durumlarda ilk yardım adımlarını hatırlatmak ve uygulamak için faydalı olabilir.
- Altı adet minik bandaj bezi: Küçük yaralara pansuman yapılması için kullanılır.
- Üç adet orta boy elastik sargı bezi: Orta büyüklükteki yaraların pansumanı için idealdir.
- Beş adet üçgen bandaj bezi: Farklı şekillerde yaraların pansumanı ve bağlama yapılması için kullanılır.
- Tentürdiyot: Yaralara antiseptik olarak uygulanır, enfeksiyon riskini azaltır.
- Bir şişe amonyak: Baygınlık durumlarında koklatılarak bilinç kazandırmak amacıyla kullanılır.
- Bir tüp aspirin: Ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak kullanılabilir.
- İki tüp yanık pomadı: Hafif yanıklarda kullanılan krem veya pomadlar, yanık tedavisine destek olur.
- Beş paket 25 gramlık hidrofil pamuk: Yaralanmış bölgeyi temizlemek ve pansuman yapmak için kullanılır.
- Bir adet makas: Bandaj ve sargı malzemelerini kesmek için kullanılır.
- Bir adet pens: Yaraların temizlenmesi ve pansuman malzemelerinin uygulanması için kullanılabilir.
- Yirmi adet çengelli iğne: Yara bağlama işlemlerinde veya malzemelerin sabitlenmesinde kullanılabilir.
- Bir kutu flaster: Küçük yaralarda hızlıca pansuman yapmak için kullanılır.
- Oniki adet şırınga: Acil durumlarda ilaç uygulamak veya yara temizliği için kullanılabilir.
- İki adet küvet: Yaraların temizlenmesi ve pansuman işlemleri için kullanılabilir.
- Teintüre de belladon 25 gram (sırça şişede): Kas ağrılarına ve sızı şeklindeki ağrılara karşı kullanılabilir.
- Altı adet ampul huile camphree: Ağrı kesici ve kas gevşetici etkisi vardır.
- Bir adet lastik bant: Yaraların bağlanması ve sabitlenmesinde kullanılabilir.
- İki ampul antispasmotik ve analjezik: Kas spazmları ve ağrılarda kullanılan ilaçlardır.

Bu malzemeler işyerinde bulundurulması gereken birincil takviye malzemeleri arasındadır ve acil durumlar için önemli bir rol oynarlar. İş sağlığı ve güvenliği açısından bu malzemelerin işyerinde hazır bulundurulması önemlidir.

Geri