- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 171.662
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Iş yeri hemşiresi ne iş yapar?
İşletmedeki iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin planlı olarak değerlendirilmesi, sürdürülmesi ve işyeri hekimi ile birlikte kayıt tutarak raporlaması. İşe yeni başlayanların/İşe geri dönüş yapanların ve çalışanların sağlık muayenelerini yaparken işyeri hekimine yardımcı olmak ve kayıt tutmak.Otel revir hemşiresi ne iş yapar?
Revir kurulumu ve revir işletmeciliğinin amacı, AVM, okul, otel ve site gibi yerlerde, sağlık hizmeti gerektiren olaylar karşısında ilk yardım verilmesini sağlamak, koruyucu sağlık hizmetlerini planlamak ve çalışanlara yönelik eğitimler yaparak hizmeti bir bütün olarak sunmaktır.Revirde kimler çalışabilir?
Kimler Diğer Sağlık Personeli olabilir? İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde görevlendirilmek üzere Bakanlıkça belgelendirilmiş hemşire, sağlık memuru, acil tıp teknisyeni ve çevre sağlığı teknisyeni diplomasına sahip olan kişiler ile Bakanlıkça verilen işyeri hemşireliği belgesine sahip kişilerdir.
Revirde ne iş yapılır?
Okullardaki revir hizmetleri, ilk yardım ve acil müdahale hizmetleri ile beraber koruyucu sağlık hizmetlerinin titizlikle sunulduğu sağlık üniteleridir. Bu ünitelerin, hizmet verdikleri okullarda etkin gözlem yapma, değerlendirme, planlama ve uygulama yapma kapasiteleri olması gerekir.İş yeri hemşiresi kimler olabilir?
İşyeri hemşiresi olma hakkı; hemşirelere, sağlık memurlarına, acil tıp teknisyenlerine ve çevre sağlığı teknisyenlerine verilir. Bahsedilen meslek dallarının önlisans ya da lisans düzeyinde üniversite mezuniyetinin ardından DSP sınavına girmesi gerekir. İşyeri hemşireliği kursu 90 saat olmak suretiyle verilir.Işyeri hemşiresi olmak için hangi bölüm okunmalı?
Diğer Sağlık Personeli sınavlarına başvuru yapabilmek için sağlık meslek liselerinin veya üniversitelerin lisans/ön lisans bölümlerinden hemşirelik, sağlık memuru, acil tıp teknisyeni ve çevre sağlığı teknisyeni unvanının verildiği diplomalara sahip olunması gerekiyor.
Sağlık memuru, hemşire, acil tıp teknisyeni ve çevre sağlığı teknisyeni olan kişiler DSP olarak çalışabilir. Diğer sağlık personelleri işyeri hekimliği belgesi alarak göreve başlar.