- Konu Yazar
Is yeri acmak istiyorum ne yapabilirim?
1- Tobacco Shop Açmak. Tobacco Shop Nasıl Açılır.Iş yeri açma ve çalışma ruhsatını kim verir?
Madde 3 – İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatını vermeye aşağıdaki merciler yetkilidir: a) (Değişik: 24/11/2004 – 5259/5 md.) Belediye hudutları ve mücavir alan dışında kalan işyerleri ve işletmelere il özel idareleri. b) Belediye hudutları ile mücavir alan içinde kalan tüm işyerleri ve işletmelere belediyeler, c) Belediye …İşyeri Ruhsatı Nasıl Alınır? İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatı almak için belediyeye başvuru yapılması gerekir. Tüzel ya da gerçek kişiler, gerekli evrakları hazırlayıp bağlı oldukları belediyeye başvurarak ruhsat işlemini tamamlarlar.
18 yaş altı iş yeri açabilir mi?
İşyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelikte 18 yaş sınırlaması bulunmamaktadır.
Iş yeri açma belgesi kaç para?
2020 Yılı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Sıhhi ve Gayri Sıhhi Müesseseler Ücret Tarifesi
Iş yeri açma belgesini kimler alabilir?
Lisans seviyesinde mesleki ve teknik eğitim görenler ile meslek lisesi mezunu olup mesleği ile ilgili meslek dalında ön lisans eğitimi alanlara doğrudan “İşyeri Açma belgesi” verilir. “Ustalık Belgesi” sahipleri veya bunları işyerlerinde çalıştıranlar bağımsız işyeri açabilirler.Şahıs şirketi için yaş sınırı nedir?
İlk defa şahıs şirketi kurmuş olmanız ve 29 yaş altında olmanız gerekmektedir. Eğer daha öncesinde işletme kurduysanız bu kanundan yararlanamazsınız. Limited, A.Ş vb. gibi şirketler bu kanundan yararlanamaz.Tütüncü dükkanı açmak sizlere düşük sermaye ile karlı bir sektöre giriş fırsatı sunmaktadır. Tütüncü dükkanında yer alan ürünlerin bir çoğu % 50 ile % 300 arasında kar marjına sahiptir.