Is yeri acmak icin ustalik belgesi sart mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Iş yeri açmak için ustalık belgesi şart mı?​

İşyeri açmak için mezun olduğunuz okula ve açmak istediğiniz işyerinin çeşidine göre “Ustalık Belgesi” almanız gereklidir. Bu belge Ülkemizde Mesleki Eğitim Merkezleri tarafından düzenlenerek verilmektedir. Belediyelere yapmış olduğunuz başvurularda “Ustalık Belgesi” istenmektedir.
Iş yeri açmak için gerekli belgeler nelerdir?
İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı İçin İstenen Evrak Listesi
Iş yeri açma belgesi için nereye başvurulur?
İş yeri açmak için gerekli olan belgeler vergi dairesi, belediye, ticaret ve esnaf odaları gibi kurumları iletilerek başvuru yapılabilir. İş yeri açmak isteyen kişinin dahil olduğu vergi dilimine göre hazırlanması gereken belgelerde değişim olabilmektedir.

Ne tür bir dükkan açabilirim?​

1- Tobacco Shop Açmak. Tobacco Shop Nasıl Açılır.
İş yeri açma ruhsatı nasıl alınır?
İşyeri açma ruhsatı almak için iş yerinin bağlı bulunduğu ilçe belediyesine başvuru yapmak gerekir….İşyeri Açma Ruhsatı Nasıl Alınır?
- İşyerinin yer aldığı sınıfın belirlenmesi.
- Gerekli belgelerin hazırlanması.
- Başvuru işlemleri.
- İşyerinin kontrolünün sağlanması.
- Ruhsatın kesinleşmesi.
Muafiyet tablosu ne demek?
Ustalık belgesi veya diplomalardan hangilerinin belge zorunluluğu kapsamında muaf sayılacağına ilişkin Millî Eğitim Bakanlığı ile yürütülen çalışmalar sonucunda aşağıdaki bağlantıda yer alan “Muafiyet Tablosu” oluşturulmuştur.
Ustalık belgesi nereden alınır sorusunun yanıtı aslında 3308 Sayılı mesleki eğitim kanunu belirlenmiş olup ustalık belgesi verme yetkisi sadece mesleki eğitim merkezlerinde bulunmaktadır. Bu nedenle ustalık belgesi alabilmek için Mesleki eğitim merkezlerine başvuru yapılması gereklidir.

Geri