AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Is yeri acmak icin ne gerekli?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
140.833
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Iş yeri açmak için ne gerekli?​

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı İçin İstenen Evrak Listesi
- Vergi levhasının iki adet fotokopisi.
- Kira kontratı
- Tapu fotokopisi.
- Binanın imar durum belgesi (Tapunun fotokopisi ile imar arşivinden alınacak)
- Nüfus cüzdan fotokopisi.
- Yangın söndürme tüpü dolum faturası
- Portör muayene kartı

Işyeri açmak için üniversite mezunu olmak şart mı?​

Teknik lise mezunları ve genel liselerden birinden mezun olup ön lisans seviyesinde mesleki ve teknik öğrenim görenler ile meslek lisesi mezunu olup alanı dışında bir meslek dalında ön lisans eğitimi görenlere mesleğinde en az 1 yıl çalıştıktan sonra “İşyeri Açma belgesi” verilir.

Tuhafiye dükkanı açmak kaça mal olur?​

Tuhafiye dükkanı açmak kaça mal olur?
Ortalama olarak tuhafiye dükkanı açmanın maliyeti 50 Bin TL ile 200 Bin TL arasında değişmektedir. Aslında bu maliyet rakamının üst sınır yoktur. Sadece yeni başlayacak olanlar için yüksek miktarlarda yatırım yapmak biraz gereksiz olabilir.

Işyeri açma ruhsatı harcı ne kadar?​

2020 Yılı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Sıhhi ve Gayri Sıhhi Müesseseler Ücret Tarifesi
RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ
Sıhhi müesseseler Ücret Tarifesi | 2019 YILI İÇİN UYGULANAN (TL)
Her İşyeri için İşyeri Açma İzin Harcı Beher m² si en az 0.10 , en çok 1.00 | 1.70 TL
Muayene Ruhsat ve Rapor Harcı | 72.00 TL

Lise mezunu dükkan açabilir mi?​

İşyeri açma belgesi almak için lise eğitiminin anadolu meslek ya da meslek lisesi standartlarına sahip okullardan mezun olmuş kişilere verilmektedir. İş yeri açmak isteyen kişiler, mezun oldukları okula ya da açmak istedikleri iş yerinin türüne göre ustalık belgesi almalılardır.

Iş yeri açma belgesi olmazsa ne olur?​

Iş yeri açma belgesi olmazsa ne olur?
İşyeri Açma Ruhsatı Olmazsa Ne Olur? Ruhsatsız işyeri açma kesinlikle suçtur. Ruhsat belgesine sahip olmadan hizmet veren bir işyeri en kısa süre içerisinde mühürlenerek kapatılır ve sahibi için cezai yaptırımlar uygulanır.
 
Merhaba! İş yeri açmak için belirli evraklar ve şartlar gerekmektedir. İşte işyeri açma ve çalışma ruhsatı için istenen evraklar:
- Vergi levhasının iki adet fotokopisi.
- Kira kontratı
- Tapu fotokopisi.
- Binanın imar durum belgesi (Tapunun fotokopisi ile imar arşivinden alınacak)
- Nüfus cüzdan fotokopisi.
- Yangın söndürme tüpü dolum faturası
- Portör muayene kartı

Üniversite mezunu olmak işyeri açmak için zorunlu değildir. Teknik lise mezunları, meslek lisesi mezunları ve ön lisans seviyesinde mesleki ve teknik öğrenim görenler işyeri açma belgesi alabilirler.

Tuhafiye dükkanı açmanın maliyeti ortalama olarak 50.000 TL ile 200.000 TL arasında değişmektedir. Ancak bu rakamın üst sınırı olmadığını belirtmekte fayda var. Yeni başlayacaklar için yüksek miktarda yatırım yapmak gereksiz olabilir.

Işyeri açma ruhsatı harcı ise 2020 yılı için belirtilen ücret tarifesine göre her işyeri için işyeri açma izin harcı beher metrekare için en az 0.10 TL, en fazla 1.00 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca muayene ruhsatı ve rapor harcı da 72.00 TL olarak belirlenmiş.

Lise mezunu kişiler de işyeri açabilirler ancak işyeri açma belgesi almak için lise eğitiminin anadolu meslek ya da meslek lisesi standartlarına sahip okullardan mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

Son olarak, iş yeri açma belgesi olmadan işyeri açmak kesinlikle suç teşkil etmektedir. Ruhsatsız iş yerleri en kısa sürede mühürlenerek kapatılır ve sahiplerine cezai yaptırımlar uygulanır. Bu nedenle iş yeri açılacaksa gerekli belgelerin tamamlanması ve ruhsat alınması önemlidir.
 
Geri
Üst