Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Is surekliligi planlari nelerdir?

Editör

Yeni Üye

Iş sürekliliği planları nelerdir?​

Kesintinin ardından karşılık vermek, kurtarma işlemini yapmak, yeniden başlangıç yapmak ve önceden tanımlanan iş seviyesini geri kazanma konusunda kuruluşa yol gösteren yazılı prosedürler.

Iş sürekliliği yönetim nedir?​

Iş sürekliliği yönetim nedir?
İş Sürekliliği Yönetim Sistemi (İSYS), kurumun iş sürekliliğini yönetebilmek amacıyla benimsenen sistematik bir yaklaşımdır. Bu sistemin temel amacı ürün / hizmetlere yönelik iş sürekliliğinin sağlanmasıdır.

Iş sürekliliği politikasında belirtilen öncelikli durum nedir?​

Banka yönetimi tarafından onaylanmış olan İş Sürekliliği Yönetim yapısı ile süreçler, politikalar ve stratejiler tesis edilerek gerekli tedbirlerin alınması sağlanır. İSYS’nin öncelikli hedefi, Banka’nın belirlediği misyonu olağanüstü durumlarda da yerine getirmesini sağlamaktır.

Bilgi Sistemleri sürekliliği nedir?​

Bilgi Sistemleri sürekliliği nedir?
Bilgi Sistemleri Sürekliliği: Faaliyetlerin sürdürülmesini sağlayan bilgi sistemleri servislerinin bir kesinti durumunda sürekliliğinin sağlanmasına yönelik hazırlanan ve i sürekliliği planının bir parçası olan plan.

İş sürekliliği sistemi olan bir kuruluş, iş sürekliliği sistemi olmayan bir kuruluş?​

İş Sürekliliği sistemi olan bir kuruluş, olasılığı yüksek olan Deprem, Sel, Yangın, Teknolojik Donanım kaybı, yazılımın çökmesi vb. felaketlerle karşı karşıya kaldığı zaman krizi önceden oluşturduğu kriz yönetim planları, iş süreklilik planları doğrultusunda soğuk kanlılıkla geçiştirir.

İş sürekliliği nedir?​

İş sürekliliği nedir?
İş Sürekliliği Nedir? İş Sürekliliği Organizasyon, Kurum ve kuruluşların değer yaratan faaliyetlerini, herhangi bir felaket, kriz ve afet durumunda önceden belirlenen seviyede yürütebilme becerisidir.

İş sürekliliği Yönetim Sistemi Nedir?​

İş Sürekliliği Yönetim Sistemi Nedir? İş Sürekliliği Yönetim Sistemi ISO 22301, BS 25999 standartları gibi uluslararası kabul görmüş yönetim sistemi standartlarının uygulanma prensiplerine verilen addır.

İş sürekliliği planları kuruluşun kriz durumlarında nasıl hareket edeceğini belirlemek için yazılı prosedürlerdir. Bu planlar genellikle kesintiden sonra nasıl karşılık verileceği, kurtarma işlemlerinin nasıl yapılacağı, yeniden başlangıç süreçleri ve önceden belirlenmiş iş seviyelerine geri dönme konularını içerir. Bu planlar, kuruluşun felaket durumlarında etkili bir şekilde tepki verebilmesini sağlar.

İş sürekliliği yönetimi ise kurumun iş sürekliliğini sağlamak için benimsediği sistematik bir yaklaşımdır. İş Sürekliliği Yönetim Sistemi (İSYS), ürün ve hizmetlere yönelik iş sürekliliğini sürdürmeyi amaçlar. Bu sistem, kuruluşun kriz durumlarında nasıl hareket edeceğini belirleyen politika, süreçler ve stratejileri içerir.

Bilgi sistemleri sürekliliği ise faaliyetlerin sürdürülmesini sağlayan bilgi sistemlerinin, bir kesinti durumunda sürekliliğinin nasıl sağlanacağını belirleyen planları kapsar. Bu planlar genellikle iş sürekliliği planının bir parçası olarak hazırlanır ve kesinti durumunda bilgi sistemlerinin etkili bir şekilde devam etmesini sağlar.

İş sürekliliği sistemi olan bir kuruluş, olası felaket durumlarında önceden belirlenmiş iş sürekliliği planları doğrultusunda krizi yönetebilir ve etkili bir şekilde sürekliliği sağlayabilir. Bu planlar sayesinde kuruluş, olağanüstü durumlarda karşılaşabileceği sorunlarla başa çıkabilir ve operasyonlarını minimum kesintiye uğratarak devam ettirebilir.

Son olarak, iş sürekliliği organizasyonun, kurumun veya kuruluşun herhangi bir felaket, kriz veya afet durumunda belirlenen seviyede faaliyetlerini sürdürebilme becerisi olarak tanımlanabilir. Bu beceri, sağlam bir iş sürekliliği planı ve etkili bir iş sürekliliği yönetim sistemi ile desteklenmelidir.

Geri