Is sagligi ve guvenligi uzmani kac saat calisir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
257.782
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Iş sağlığı ve güvenliği uzmanı kaç saat çalışır?​

İş güvenliği uzmanı aylık 195 saat sözleşme yapabilir. Bunun yanında tam zamanlı çalışan iş güvenliği uzmanları için fazla mesai sorusu da sorulmaktadır. 4857 sayılı iş kanununa göre bir çalışan yılda en fazla 270 saat fazla mesai çalışması yapabilir. Bu da aylık 22,5 saat olarak hesaplanabilir.
İSG C’den B ye geçiş kaç gün?
İş güvenliği bir üst sınıfa geçiş İş güvenliğinde bir üst sınıfa geçmek için öncelikli şart içinde bulunduğunuz sınıfta belirli bir süre çalışmanız gerekliliğidir. C’den B’ye geçiş için 3 yıl, B’den A’ya geçiş için ise 4 yıl bulunduğunuz sınıfta çalışmanız önemlidir.
A sınıfı iş güvenliği uzmanı ne iş yapar?
A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Ne Demek? A sınıfı iş güvenliği uzmanı; tehlike sınıfında yer alan iş yerlerinin iş güvenliği departmanında görev yapan ve A sınıfı belgesi alan uzmanlara verilen mesleki isimdir. İş sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili çalışmalar yürütür.

İş güvenliği uzmanı ayda kaç dakika çalışabilir?​

İş Güvenliği Uzmanı Süre Hesaplaması Az tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 10 dakika. Tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 20 dakika. Çok tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 40 dakika.
B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi hangisine verilir?
B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi şu kişilere verilir; İş sağlığı ve güvenliği veya iş güvenliği yüksek lisansı yapmış olan mühendis, mimar veya teknik elemanlardan (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavında başarılı olanlara verilir.
İş sağlığı ve güvenliği b sınıfı kimler alabilir?
B Sınıfı belge alabilmek için C Sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesiyle en az üç yıl fiilen görev yaptığını iş güvenliği uzmanlığı sözleşmesi ile belgeleyen mühendislik veya mimarlık eğitimi veren fakültelerin mezunları ile teknik elemanlar.
İş güvenliği uzmanlarından; (C) sınıfı belgeye sahip olanlar az tehlikeli sınıfta, (B) sınıfı belgeye sahip olanlar az tehlikeli ve tehlikeli sınıflarda, (A) sınıfı belgeye sahip olanlar ise bütün tehlike sınıflarında yer alan işyerlerinde çalışabilirler.
 

Benzer Konular

Geri
Üst